Login
Service & contact Lex4You
Login
Webinar

Het hybride werken - Hoe bouwt u aan een positieve en efficiënte groepsdynamiek? (1)

Hybride werken wordt steeds meer de norm. De combinatie van enkele dagen werken op kantoor en telewerken levert tal van opportuniteiten op. Dat is zeker. Maar door het nieuwe werken komen er ook uitdagingen op ons af. Zowel voor de leidinggevende als voor de werknemers. De manier waarop we samenwerken verandert. 

Schrijf je in voor deze opleiding! Of volg de e-learning

Waarom deze inspiratiesessies?

Deze inspiratiesessies (2 in totaal) reiken je enkele sleutels aan om te bouwen aan een positieve en inclusieve teamdynamiek waarin elke werknemer een rol te spelen heeft.

Tijdens deze eerste sessie:

  • Leer je een klimaat te scheppen waarin iedereen zich goed voelt
  • Leer je hoe je teamcohesie en betrokkenheid bewaart

Deze bouwstenen zijn absoluut noodzakelijk om vervolgens aan de team agreements te kunnen werken.

Programma

Deze volledige inspiratiesessie bestaat uit 3 modules verspreid over 2 halve dagen. Wij raden je sterk aan om beide sessies te volgen. Tijdens de eerste sessie, komen volgende thematieken aan bod:

Module 1 - Psychologische veiligheid

  • Sommige medewerkers zijn zodanig gewoon thuis te werken dat ze de terugkeer naar kantoor liefst willen beperken. Anderen kijken er net naar uit om collega’s opnieuw te ontmoeten. Hoe kom je tegemoet aan deze verschillende types en hun specifieke noden? Hoe constructief samenwerken?
  • In deze module kom je te weten wat psychologische veiligheid (PV) betekent en op welke hefbomen je moet inzetten om een PV-klimaat te installeren en te versterken.  

Module 2 - Team cohesie

  • Hoe bereik je een sterkere taak- en teamcohesie? De rol van de leidinggevende is belangrijk maar hij is zeker niet de enige die verantwoordelijkheid draagt. Elk teamlid draagt bij tot positieve dynamiek en samenhorigheid binnen een team.
  • In deze module krijg je inzicht in de bouwstenen van teamcohesie: vertrouwen, erkenning, energie & plezier en communicatie.

Extra info

Het volgen van de tweede sessie is een aanrader.  Die sessie gaat over: 

  • Module 3 - Team agreements
  • Voor informatie en inschrijving, klik hier

Wil je jouw collega’s inspireren en/of flexibiliteit in de keuze van de modules?

  • Organiseer een inspiratiesessie in jouw bedrijf!
  • Contacteer ons voor meer info. De training kan in de vorm van een inspiratiesessie zonder beperking in het aantal deelnemers of in een interactieve teamworkshop van 12 tot maximaal 15 personen.
Algemene voorwaarden Bekijk de algemene voorwaarden Premies en subsidies Ontdek op welke premies u recht heeft Erkende opleiding Raadpleeg de lijst Incompany opleidingen Opleidingen op maat van uw bedrijf
Vragen? Contacteer ons!
Komende sessies
Er zijn momenteel geen sessies gepland
Deze opleiding kan ook enkel voor je managers worden georganiseerd. Interesse?

Vraag vrijblijvend je offerte aan!
Dit zou u ook kunnen interesseren