Menu
HR for Experts

HR for Experts - Alle aspecten van de loonfiche

De loonfiche is een belangrijk sociaal document. De werknemer moet er bij elke vergoeding één krijgen. Het helpt de werknemer om zijn vergoeding in detail te bekijken en de berekening te begrijpen. Op de loonfiche staan héél wat vermeldingen die niet altijd eenvoudig te begrijpen zijn en evenmin gemakkelijk zijn om uit te leggen aan de medewerkers. Aan de hand van enkele praktische dossiers en voorbeelden van loonfiches, behandelen we tijdens deze vorming de verschillende en meest voorkomende loonbestanddelen en hoe het loon berekend wordt.

Schrijf u in!
HR for Experts - Alle aspecten van de loonfiche
Waarom kiezen voor deze opleiding?

Na deze opleiding:   

  • Bezit u de nodige kennis over loonberekening
  • Kunt u aan uw medewerkers de verschillende stappen in loonverwerking uitleggen
Duur 0.5 dag
Prijs € 360,00 excl. BTW
Doelgroep Alle professionals in personeelsbeheer die een praktische kennis wensen te verwerven over de loonverwerking in brede zin.
Programma
Volgende punten komen aan bod in deze opleiding:
1. De loonfiche: bruto-netto berekening

Wat is het brutoloon? Hoeveel bedragen de sociale zekerheidsbijdragen? Wat is een werkbonus? Hoe wordt de bedrijfsvoorheffing vastgesteld? Welke factoren kunnen deze beïnvloeden? 

2. De loonfiche en de alternatieve verloningsvormen 

Welke impact heeft de toekenning van een bedrijfswagen op de loonfiche? Wat met maaltijdcheques, de beschikking over een woning of een GSM of laptop van de onderneming? 

3. De loonfiche en specifieke en exceptionele vergoedingen 

Hoeveel bedraagt de inhouding op een eindejaarspremie of een uitzonderlijke premie? Bestaan er niet belaste premies? Worden verplaatsingsvergoedingen en kosten eigen aan de werkgever belast?

4. De loonfiche en de arbeidsduur 

Welke impact heeft een flexibele uurregeling op de vermeldingen op de loonfiche? En bijkomende uren of overuren?

5. De loonfiche en schorsingen van de arbeidsovereenkomst 

Welke impact heeft een arbeidsongeschiktheid op de loonfiche? Een periode van jaarlijkse vakantie? Wat verstaat men onder de regularisering van een vakantieattest? Welke invloed heeft het variabel loon op perioden van schorsing?

6. De loonfiche en de vergoedingen uitdienst  
 

Voorkennis

Kennis van arbeidsrecht is wenselijk voor deze opleiding.

Algemene voorwaarden Bekijk de algemene voorwaardenPremies en subsidies Ontdek op welke premies u recht heeftErkende opleiding:
  • IAB
  • BIBF
  • Kmo-portefeuille
Incompany opleidingen Opleidingen op maat van uw bedrijf
Komende sessies
Plaats Startdatum Prijs
Leuven 24/10/2019 Prijs: 360,00 Adres
Faculty Club - Groot Begijnhof 14  - 3000 Leuven
op 24/10/2019 – 14:00 tot 17:00

Geen opleiding gepland in uw regio?

Contacteer ons
Wenst u deze opleiding organiseren binnen uw bedrijf? Contacteer ons
Dit zou u ook kunnen interesseren:
HR for Experts – Hoe uw personeel voordelig verlonen?

De loonlasten vormen vaak een belemmering wanneer het gaat om het belonen van uw werknemers. Maar wist u dat er voordeligere instrumenten bestaan om uw werknemers extra te belonen? Voorbeelden zijn de loonbonus, verschillende premies of de terbeschikkingstelling van diverse werkinstrumenten voor privégebruik. Een minder bekend product voor loonoptimalisatie zijn warrants.

Meer info
HR for Experts - Workshop: uw arbeidsreglement opstellen

Elke werkgever moet een arbeidsreglement opstellen vanaf hij een werknemer tewerkstelt. In de praktijk is het niet altijd gemakkelijk om dat te doen. Het arbeidsreglement moet namelijk een hele reeks verplichte vermeldingen bevatten. Daarmee is de werkgever niet altijd vertrouwd. Behalve verplichte vermeldingen is het nuttig om enkele facultatieve bepalingen in het arbeidsreglement op te nemen. Die kunnen een goede samenwerking binnen de onderneming bevorderen.

Meer info
HR for Experts - Cafetariaplan & mobiliteit

Flexibele verloning zit in de lift. We bieden u mogelijkheden om de koopkracht van uw werknemers te verhogen zonder dat het uw budget negatief beïnvloedt. We helpen u ook om aan de loyaliteit van uw werknemers te bouwen. De inhoud rond mobiliteit is gebaseerd op de recentste berichtgevingen rond het mobiliteitsbudget en onze ervaring bij Securex.

Meer info