Menu
Health & Safety opleidingen

Absenteïsme - Vaardigheidstraining voor leidinggevenden

Gesprekstechnieken voor verzuimgesprekken

Ziekteverzuim is vervelend, zowel voor medewerker als werkgever. Als leidinggevende wilt u uw doel niet voorbijstreven door bijvoorbeeld te streng of juist te meelevend te zijn. Oefen tijdens deze opleiding uw gespreksvaardigheden van preventief tot terugkeergesprek en geef gefundeerde opvolging aan uw absenteïsmebeleid.

Schrijf u in!Raadpleeg onze opleidingscatalogus
Absenteïsme - Vaardigheidstraining voor leidinggevenden
Waarom deze opleiding?

Tijdens deze opleiding:

  • leert u de belangrijkste gesprekken inzake afwezigheden (preventief, bij ziekmelding, tijdens de afwezigheid en bij het terugkeer) constructief en doelgericht te voeren.
Duur 0.5 dag
Prijs € 255,00 vrij van BTW (In de prijs zijn inbegrepen: syllabus, didactisch materiaal en koffiepauze. Onze klanten Externe Dienst Preventie en Bescherming kunnen deze opleiding betalen met preventie-eenheden)
Doelgroep Het maakt niet uit of uw team een hoog of een laag absenteïsmecijfer heeft, vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met ziekteverzuim en dan maakt uw aanpak het verschil.
Programma

In deze opleiding bekijkt u welke gesprekken nodig zijn voor een gefundeerde opvolging van uw verzuimbeleid. Vervolgens oefent u via rollenspellen uw gespreksvaardigheden. Volgende punten komen aan bod:
 

  • Het preventieve gesprek: de medewerker is aan het werk maar geeft signalen dat het niet goed gaat of kondigt een ziekmelding aan
  • De ziekmelding
  • Het contact tijdens de afwezigheid

Het terugkeergesprek: naar aanleiding van langdurige afwezigheden, frequente afwezigheden en afwezigheden met een opvallend patroon


We raden u aan om ook de opleidingsmodule: Absenteïsme - Stappenplan voor een objectief & duurzaam beleid te volgen.  
 
Algemene voorwaarden Bekijk de algemene voorwaardenPremies en subsidies Ontdek op welke premies u recht heeftErkend door
  • Kmo-portefeuille - DV.O104871 (op naam van Securex Externe dienst)
Raadpleeg de lijst van alle erkenningenIncompany opleidingen Opleidingen op maat in uw bedrijf
Komende sessies
Plaats Startdatum Prijs
Online 16/11/2021 Prijs: 255,00 Adres
Online
op 16/11/2021 – 9:00 tot 12:30

Geen opleiding gepland in uw regio?

Contacteer ons!
Wilt u deze opleiding organiseren binnen uw bedrijf? Contacteer onsOf bekijk onze opleidingscatalogus.
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Strategisch beleid tegen absenteïsme

Wist u dat een gemotiveerde en gezonde werknemer gemiddeld bijna 5 jaar langer werkt? We bieden u een geïntegreerde en volledige oplossing voor uw absenteïsme-beheer met 6 modules: audit (kwalitatief en kwantitatief), visiebepaling, procedure, actieplan opstellen, implementatie actieplan en monitoring en evaluatie.
 

Meer info
Absenteïsme Stappenplan voor een objectief & duurzaam beleid

Hoe organiseert u een goed beleid rond absenteïsme? Tijdens deze praktische opleiding ontdekt hoe u ziekteverzuim aanpakt in uw organisatie. Dankzij een procesmatige aanpak boekt u resultaten en realiseert u een cultuurverandering op het gebied van verzuimbeleid.

Meer info
Individuele coaching voor leidinggevenden bij het beheer van absenteïsme

Het absenteïsme kan de goede functionering van uw bedrijf afremmen. Naast de interne procedures die u zelf kunt invoeren, kan een constructief gesprek met uw afwezige werknemers ook bijdragen aan het tegengaan van dit verschijnsel.

Meer info