Login
Health & Safety opleidingen

Absenteïsme - Vaardigheidstraining voor leidinggevenden

Gesprekstechnieken voor verzuimgesprekken

Ziekteverzuim is vervelend, zowel voor medewerker als werkgever. Als leidinggevende wilt u uw doel niet voorbijstreven door bijvoorbeeld te streng of juist te meelevend te zijn. Oefen tijdens deze opleiding uw gespreksvaardigheden van preventief tot terugkeergesprek en geef gefundeerde opvolging aan uw absenteïsmebeleid.

Schrijf u in!Raadpleeg onze opleidingscatalogus
Absenteïsme - Vaardigheidstraining voor leidinggevenden
Waarom deze opleiding?

Tijdens deze opleiding:

  • leert u de belangrijkste gesprekken inzake afwezigheden (preventief, bij ziekmelding, tijdens de afwezigheid en bij het terugkeer) constructief en doelgericht te voeren.
Duur 0.5 dag
Prijs Offerte op aanvraag
Doelgroep Het maakt niet uit of uw team een hoog of een laag absenteïsmecijfer heeft, vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met ziekteverzuim en dan maakt uw aanpak het verschil.
Programma

In deze opleiding bekijkt u welke gesprekken nodig zijn voor een gefundeerde opvolging van uw verzuimbeleid. Vervolgens oefent u via rollenspellen uw gespreksvaardigheden. Volgende punten komen aan bod:
 

  • Het preventieve gesprek: de medewerker is aan het werk maar geeft signalen dat het niet goed gaat of kondigt een ziekmelding aan
  • De ziekmelding
  • Het contact tijdens de afwezigheid

Het terugkeergesprek: naar aanleiding van langdurige afwezigheden, frequente afwezigheden en afwezigheden met een opvallend patroon


We raden u aan om ook de opleidingsmodule: Absenteïsme - Stappenplan voor een objectief & duurzaam beleid te volgen.  
 
Algemene voorwaarden Bekijk de algemene voorwaardenPremies en subsidies Ontdek op welke premies u recht heeftErkend door
  • Kmo-portefeuille - DV.O104871 (op naam van Securex Externe dienst)
Raadpleeg de lijst van alle erkenningenIncompany opleidingen Opleidingen op maat in uw bedrijf
Komende sessies
Wilt u deze opleiding organiseren binnen uw bedrijf? Contacteer onsOf bekijk onze opleidingscatalogus.
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Absenteïsme Stappenplan voor een objectief & duurzaam beleid

Hoe organiseer je een goed beleid rond absenteïsme? Tijdens deze praktische opleiding ontdek jij hoe je ziekteverzuim aanpakt in je organisatie. Dankzij een procesmatige aanpak boek je resultaten en realiseer je een cultuurverandering op het gebied van verzuimbeleid.

Meer info