Menu
Ondernemen

Uw zaak starten

Overweegt u om zelfstandige te worden? Wij staan op elk moment klaar om samen een succes te maken van uw onderneming. U krijgt van ons alle nodige informatie over de mogelijkheden en verplichtingen, alsook verschillende tips & tricks. Bent u zich nog aan het oriënteren? Ook dan staan we voor u klaar met onze expertise en advies.

Klaar om zelfstandige te worden? Schrijf u online in!
Uw zaak starten
Uw partner in zelfstandig ondernemen
  • Het opstellen of optimaliseren van uw businessplan
  • Uw optimaal sociaal statuut
  • Een gedegen administratie die voldoet aan de wettelijke eisen
  • Verzekeringen die u en uw bedrijf beschermen
  • Het aanwerven van personeel
Van idee tot ondernemingsplan

Om uw kansen op succes te vergroten, is het belangrijk om van een goed idee uit te gaan en het te ontwikkelen tot een echt businessproject. Wij ondersteunen u stap voor stap en helpen u om uw project vorm te geven.

Meer info
Het statuut en de vorm van je onderneming

U kan starten in hoofdberoep, bijberoep of als helper van een zelfstandige. Daarnaast moet u ook uw ondernemingsvorm bepalen. Ontdek hier de verschillen tussen deze statussen en juridische vormen.

Meer info
Opstart packs voor Starters

Start uw zaak eenvoudig en volledig conform de wetgeving op met onze opstartpakketten. Alle diensten die noodzakelijk zijn voor een vlotte opstart samengebracht in één basispakket. Ontdek er hier alles over.

Meer info
Administratieve vereisten om uw onderneming te starten

Als startend ondernemer moet u een aantal administratieve zaken regelen, zoals een ondernemingsnummer en een btw-nummer. Open bij voorkeur een aparte bankrekening en bekijk de mogelijkheden voor financiering en vestiging.

Meer info
Voorwaarden om je eigen onderneming te starten

Vooraleer u als zelfstandige aan de slag kan gaan, moet u eerst wettelijk voldoen aan een aantal voorwaarden: ondernemersvaardigheden, burgerrechten, beroepskaart..... Ontdek de wettelijke vereisten die van toepassing zijn op alle nieuwe ondernemers in België.

Meer info
Vergunningen en subsidies voor starters

Als startende zelfstandige krijgt u te maken met verplichtingen maar ook met ondersteuning. Denk aan een specifieke vergunning die u nodig hebt voor bepaalde activiteiten of een subsidie voor starters.

Meer info
Uw bedrijf financieren

Een eigen zaak beginnen vraagt om een startkapitaal. Hoeveel exact hangt af van uw activiteit, uw gekozen juridische vorm en uw ambities. De verschillende financieringsbronnen kennen specifieke voor- en nadelen.

Meer info
Werkgever worden

Wilt u personeel aanwerven voor uw vennootschap? Dan moet u eerst voldoen aan bepaalde verplichtingen en regels. Pas als de administratieve formaliteiten geregeld zijn, kunt u personeel tewerkstellen.

Meer info
Uzelf en uw onderneming beschermen

Als zelfstandige wilt u goed verzekerd zijn. Wanneer u zich aansluit bij het Sociaal Verzekeringsfonds, krijgt u recht op pensioen, een ziekte- en invaliditeitsverzekering en nog veel meer.

Meer info
Freelancer worden doet u hier

Starten als freelancer begint hier. Met Start2Freelance van Securex gaat u vlot aan de slag en worden al uw vragen beantwoord.

Meer info
Sociaal Verzekeringsfonds

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk dat u sociaal beschermd bent. Daarom bent u verplicht om u aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds én de nodige sociale bijdragen te betalen. We helpen u graag om uw sociaal statuut optimaal te bepalen.

Meer info
Starten als student-zelfstandige

Een diploma behalen en tegelijk uw eigen zaak opstarten? Via Securex kan u snel het statuut student-zelfstandige aanvragen. 

Meer info
Wilt u zich inschrijven als zelfstandige? Registreer online als zelfstandige