Inloggen
Service & Contact e-Shop Securex.be
Inloggen

Arbeidsduur

Hoeveel uur mogen uw werknemers per week werken? Het antwoord op die vraag is heel belangrijk voor de werking van uw bedrijf. Tegelijk is ze moeilijk te beantwoorden. Daarom verduidelijken wij graag de regels voor u.

Afhankelijk van uw paritair comité zijn afwijkingen mogelijk. Bekijk deze sectorale afwijkingen via Paritaire Comités.

Basisbeginselen rond arbeidsduur

Met welke regels over de arbeidsduur moet u rekening houden? Moeten al uw werknemers de regels over de arbeidsduur volgen? En wanneer kunt u afwijken van het standaard uurrooster? Het antwoord op deze vragen vindt u hier.

Nachtarbeid

In principe is nachtarbeid verboden. Toch mogen sommige werknemers ’s nachts werken. Of dat mogelijk is in uw onderneming en hoe u die nachtarbeid invoert, leest u hier.

Zondagsarbeid

De meeste werknemers mogen op zondag niet werken. Geldt dat verbod ook in uw onderneming? En hoe regelt u de zondagsarbeid als die mogelijk is in uw bedrijf?

Deeltijdse arbeid en arbeidsduur

Uw deeltijdse werknemers werken minder dan uw voltijdse werknemers. Hoeveel uur per dag en per week moeten zij werken? Kunt u zomaar afwijken van hun uurrooster? Alles wat u moet weten over deeltijdse arbeid hebben wij hier voor u verzameld.

Deeltijdse arbeid: formaliteiten

Welke formaliteiten moet de werkgever naleven indien hij werknemers deeltijds tewerkstelt? U leest het hier!

Deeltijdse arbeid: praktische vragen

Hierna overlopen we een reeks praktische vragen met betrekking tot de deeltijdse arbeid. Welk loon dient betaald te worden? Wat is het principe van niet-discriminatie van deeltijdse werknemers?

Werken op zondag in de distributiesector

Werken op zondag is in principe niet mogelijk. Maar in de e-commerce, en andere handelszaken, bestaan uitzonderingen op die regel. Welke dat zijn, ontdekt u hier.