Menu
Welzijn op het werk

Absenteïsmebeleid

Ontwikkel een samenhangende aanpak om absenteïsme tegen te gaan

Absenteïsme is een probleem dat een nadelige uitwerking kan hebben op de winstgevendheid van uw bedrijf alsook op de sfeer op de werkvloer. Resultaat: de productiviteit vermindert en de werknemers verliezen hun motivatie. Wij bieden u een geïntegreerde aanpak om absenteïsme tegen te gaan, vanaf het identificeren van de oorzaken van dit verschijnsel tot aan het implementeren van een actieplan en de evaluatie van de dagelijkse impact ervan.

Neem contact met ons opBekijk onze brochure over absenteïsmebeleid
Absenteïsmebeleid
Ontdek onze oplossingen op vlak van absenteïsme
Strategisch beleid tegen absenteïsme

Wist u dat een gemotiveerde en gezonde werknemer gemiddeld bijna 5 jaar langer werkt? We bieden u een geïntegreerde en volledige oplossing voor uw absenteïsme-beheer met 6 modules: audit (kwalitatief en kwantitatief), visiebepaling, procedure, actieplan opstellen, implementatie actieplan en monitoring en evaluatie.
 

Meer info
Absenteïsme-audit

Of de afwezigheid van korte of lange duur is, het vertraagt in alle gevallen de werkzaamheden van uw bedrijf en het drukt flink op uw budget.

Meer info
Medische controle

Met onze medische controles komt u erachter wanneer iemand onterecht afwezig is, wat de achterliggende oorzaken van kort absenteïsme zijn en hoe u snel en efficiënt een einde maakt aan dit verschijnsel.

Meer info
De online vragenlijst

Absenteïsme kan het soepele functioneren van uw bedrijf in gevaar brengen. Met een elektronische opvolging komt u erachter wat de achterliggende oorzaken zijn van de afwezigheid van uw medewerkers en welke aangepaste maatregelen u moet nemen om dit tegen te gaan.
 

Meer info
Individuele coaching

Het absenteïsme kan de goede functionering van uw bedrijf afremmen. Naast de interne procedures die u zelf kunt invoeren, kan een constructief gesprek met uw afwezige werknemers ook bijdragen aan het tegengaan van dit verschijnsel.

Meer info
Intervisie

Absenteïsme verlaagt de productiviteit van uw bedrijf. Tijdens een intervisie, die wordt geleid door een consultant van Securex, kunnen de leidinggevenden hun eigen ervaringen met elkaar delen en van elkaar leren.

Meer info
De telefonische opvolging

Heeft u te maken met herhaaldelijke afwezigheid binnen uw bedrijf? Verminder de korte afwezigheid van uw medewerkers en laat ze verantwoording afleggen met een telefonische opvolging.
 

Meer info
De werkhervatting

Door het invoeren van een werkhervattingstraject, dit zowel via het formeel re-integratietraject als via de informele weg, is er meer kans op een geslaagde terugkeer naar het werk na een lange afwezigheid. Een “win-winsituatie” voor zowel uw bedrijf als uw werknemer.

Meer info
Toolkit Absenteïsme

De Toolkit Absenteïsme is een handig bouwpakket voor kmo’s. U krijgt alle documenten die u nodig hebt voor een gefundeerde en succesvolle absenteïsmeaanpak. En past ze gemakkelijk aan voor uw eigen bedrijf.
Het resultaat? U houdt uw absenteïsmecijfers zorgvuldig bij, gaat in dialoog met uw afwezige medewerkers en vertrouwt op heldere standaardprocedures en richtlijnen. Zo houdt u uw mensen langer en gelukkiger aan het werk.

Meer info
Wilt u meer weten over onze oplossingen op het gebied van absenteïsme? Neem contact met ons op of bekijk onze brochure 'Absenteïsmebeleid'