Login
Werk organiseren in tijden van corona

COVID-19: zorg dat uw medewerkers gemotiveerd blijven

Ontdek ons specifiek aanbod

We lijsten een aantal belangrijke aspecten en adviezen om uw medewerkers gemotiveerd te houden. Want ja, in deze onzekere periode, is de mentale gezondheid van uw medewerkers van groot belang.

Wij staan meer dan ooit aan uw zijde om u te helpen.

Vragen? Contacteer ons!
COVID-19: zorg dat uw medewerkers gemotiveerd blijven
Waarom laat u zich best ondersteunen?
Vitaliteit

Met de juiste energie en mindset werken

Fitbees is een onlie programma dat de vitaliteit van uw medewerkers boost!  Het zorgt voor een aangename teamsfeer en voor gezonde, gemotiveerde en enthousiaste medewerkers. U hebt de keuze uit twee opties.

Online Teamgame

Verdien punten door gezond te leven en wordt met uw team de winnaar van het bedrijf. Collega’s krijgen tips, tricks, kiezen opdrachten die bij hen passen en passen zo stap voor stap hun manier van leven aan.

Online Personal game

Persoonlijk programma op maat van individuele behoeftes. Medewerkers kiezen hun eigen doel (bijvoorbeeld energiek blijven, gezond leven, fit worden…) en krijgen 12 weken lang online uitdagingen om dit doel te halen. Als extra motivatie worden deze challenges  met punten beloond. Zo ziet elke collega zijn vooruitgang ten opzichte van de anderen. Een online coach is permanent via chat beschikbaar.

Hoe krijgt u 'Fitbees' in uw organisatie?
Mentale gezondheid

Versterk de mentale gezondheid van uw medewerkers

Het is essentieel om de nodige aandacht te hebben voor de mentale gezondheid van uw medewerkers. Securex heeft de verschillende problematieken bestudeerd en biedt oplossingen voor elk van hen.

Hoge emotionele belasting, conflictsituatie, behoefte om te ventilerenWij bieden u individuele en groepsoplossingen voor psychosociale ondersteuning (support line), online of on-site coaching.

Slechte gewoonten als gevolg van langdurig telewerken Sessies om telewerk beter te organiseren (digitale detox, ergocoaching, ...)

EnergiedipWorkshops zoals Boost your Energy, Mentally Fit... 

Verhoogd alcohol- en middelengebruikOndersteuning van managers en bewustmaking van werknemers

Workshop - Omgaan met stress
Lockdown of heropstart… al deze situaties brengen stress en onzekerheid mee. Het is dus belangrijk voor uw medewerkers om hiermee op de juiste manier om te gaan. In deze workshop leren uw werknemers de technieken en krijgen ze de nodige tools om op stressvolle situaties te kunnen reageren en om hun stress te verminderen.

Alles weten over de workshop - Omgaan met stress
Workshop - Positief denken

Positief denken is één van de doorslaggevende factoren tot mentaal en fysiek welzijn, zeker in deze onzekere periode. In deze sessie voorzien we concrete oefeningen voor uw medewerkers. Ze leren zo bewust handelen in plaats van te reageren. Er wordt ook gewerkt aan een constructieve attitude.

Alles weten over de workshop - Positief denken
Welzijnsscans

Peil naar het welzijnsniveau en de verwachtingen van uw medewerkers

Via een online vragenlijst peilen we naar het welzijn en de verwachtingen van uw medewerkers tijdens en na de coronacrisis. De bevraging dekt verschillende domeinen zoals vitaliteit, leiderschap, telewerk, stress, beloning, enzovoort. Op basis van de verzamelde gegevens ontvangt u een verslag waar u mee aan de slag kan gaan.
  Maak kennis met onze scans
Leiderschap

Blijf uw team motiveren, ter plaatse of op afstand

De rol van de leidinggevenden is key.  Hoe kunt u uw mensen blijven motiveren, aansturen en opvolgen zowel op de werkvloer als op afstand? Hoe kunt u ook nu investeren in de werking van het team? Wie in een leidinggevende rol zit, ervaart wellicht dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Toch weten we dat gemotiveerde medewerkers opvallend minder risico lopen op uitval door stress of burn-out.  
  Bekijk al onze oplossingen rond leiderschap
Bespreekt u graag uw persoonlijke situatie met een expert? Contacteer ons!
Veelgestelde vragen over het coronavirus
Werkgevers

Wij informeren u graag over uw rechten, plichten en over de gepaste maatregelen die u dient te nemen.

Meer info
Preventie

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het van cruciaal belang om in te zetten op preventie en bescherming.

Meer info
Werknemers

Met een toenemend aantal besmettingen door COVID-19 zit u waarschijnlijk met tal van vragen.

Meer info