Menu
Corona

Aangepaste dienstverlening van uw Externe Dienst door de coronacrisis

Ontdek ons specifiek aanbod

In deze moeilijke tijden staat Securex meer dan ooit aan uw zijde om u te helpen.  Onze gebruikelijke dienstverlening blijft bestaan, op voorwaarde dat ze veilig uitgevoerd kan worden.

Daarnaast hebben we een specifiek aanbod ontwikkeld dat voldoet aan de nieuwe preventiebehoeften tijdens de coronacrisis.

Contacteer ons!
Aangepaste dienstverlening van uw Externe Dienst door de coronacrisis
Wat is het belang van een Externe Dienst in tijden van corona?
Contact Tracing Center

Wat als één van uw werknemers COVID-19 heeft?

Als iemand positief testte op COVID-19, moet de contactopvolging starten zodat de contactpersonen (collega’s, bezoeker,..) in kaart gebracht worden. Deze contacten moeten immers de nodige adviezen krijgen en de nodige maatregelen nemen.
 
Om u zo goed mogelijk te helpen, heeft Securex een Contact Tracing Center opgericht. Als we door het federale call center op de hoogte worden gebracht van een COVID-19 besmetting bij één van uw medewerkers, zal het Securex Contact Tracing Center u zo snel mogelijk contacteren. Vaak zult u al op de hoogte zijn door uw werknemer zelf. 

In dat geval kunt u voor vragen ons Contact Tracing Center bereiken via
covid@securex.be.  Uw verzoeken zullen zo snel mogelijk behandeld worden. Bij dringende vragen kan u ons telefonisch bereiken op het nummer 02/729.93.10 (van maandag tot vrijdag van 08u30 tot 16u30).

Dit team helpt u bij volgende taken*: 
  • Het opsporen van contacten in het bedrijf: laag risico – hoog risico
  • Voor de hoogrisicocontacten: opmaken van quarantaineattesten en aanmaken van codes voor werknemers die een PCR-test moeten laten uitvoeren  
  • Opvolging van de testresultaten
  • Opvolging/melding van mogelijke clusters in uw bedrijf (2 of meer gevallen met een mogelijk verband binnen de onderneming over een periode van 14 dagen)

Wat dient er zo snel mogelijk te gebeuren?
  • Identificeren van alle personen met wie de betrokken werknemer in contact is geweest 2 dagen voorafgaand aan de symptomen of aan de coronatest. Ideaal is dit in overleg met de besmette werknemer
  • Kwalificeren van de hoog- en laag-risico-contacten (cf Maatregelen van Sciensano) onze Contact Tracing Tool
  • Deze risico-contacten zo snel mogelijk informeren van de te nemen maatregelen
(*) Interventies van Securex verlopen conform de wetgeving en de wettelijke minimumtarieven.
  Raadpleeg ons draaiboekOntdek de beslisboom bij contact met (verdacht) geval Covid-19
Zelftesten

Teststrategie

Als u testen in uw bedrijf wilt invoeren, kan Securex u helpen om een strategie uit te stippelen. Als onderdeel van deze strategie bevelen wij de opleiding van een of meer coaches voor zelftesten aan. 

Wij hebben een informatie- en ondersteuningsprogramma ontwikkeld voor bedrijven die zelftesten willen uitvoeren. Ons programma omvat Heeft u vragen? Contacteer uw bedrijfsarts, hij adviseert u graag.
 
Risicobeheersing

Verlaag het risico van COVID-19 en zorg voor de continuïteit van uw activiteit

Corona-check
Tijdens een inspectieronde controleert de preventieadviseur of de technische en organisatorische preventiemaatregelen voldoende geïmplementeerd zijn in uw onderneming. We gaan ook na of uw medewerkers deze maatregelen kunnen toepassen.

Online ergocoaching voor thuiswerkersVia onze online ergocoaching begeleiden we thuiswerkers bij het comfortabel en ergonomisch inrichten van hun werkplek.

Meer weten over het aanbod van uw Externe Dienst in tijden van corona? Contacteer ons!