Login
Service & contact Lex4You
Login
Werkgevers

Waarom de HR-scan een gamechanger voor je kmo is?

Optimaliseer je HR-beleid met de gratis HR-scan

Tevreden, gezonde en goed presterende werknemers wil elke kmo. Maar hoe werf je de medewerker met het juiste profiel aan? Hoe hou je hem of haar aan boord en hoe teken je een loopbaan uit die aantrekkelijk blijft? Allemaal vragen die veel CEO’s en HR-managers zich stellen. Met een grootschalig onderzoek, de HR-scan, willen we hier een antwoord op formuleren. Om dat onderzoek succesvol te laten verlopen hebben we jouw hulp nodig! Neem deel aan de HR-scan en ontvang een gepersonaliseerd rapport over de optimalisatie van je HR-beleid.

Geplaatst op 11 januari 2022 door Heidi Verlinden

Wat is de HR-scan? 

Het onderzoeksproject HR-scan is een samenwerking tussen Securex, HOGENT, UGent en de KU Leuven. Met dit onderzoeksproject willen we alle factoren die te maken hebben met HR-beleid in kaart brengen. Meer specifiek: wat is de impact van je huidige HR-praktijk, leiderschapsstijl, jobkenmerken en teamwerking op het welzijn van je medewerkers en bedrijfsresultaten? Elke organisatie zet hiervoor zijn eigen waaier aan instrumenten en procedures in. Maar alles kan altijd beter. Zeker in het licht van de war on talent. 

Wat werkt? Wat niet? Meten is weten. Daarom willen we zo veel mogelijk kmo’s bij dit onderzoek betrekken. Met de verzamelde data ontwikkelen we een tool waarmee deze kmo’s op hun beurt hun eigen HR-beleid kunnen optimaliseren. Een win-win.  

HR-scan

Je HR-beleid optimaliseren? Registreer je hier voor de HR-scan of om meer informatie te ontvangen.

Waarom is je deelname belangrijk en... wat win je? 

Niet alleen draag je bij aan een baanbrekend academisch onderzoek, je kmo gaat er ook op vooruit. 

  • Je ontvangt een gepersonaliseerd rapport voor je kmo met concrete details en advies over hoe je je HR-beleidkan optimaliseren 
  • Je kan de situatie van je kmo op een anonieme manier vergelijken met gelijkaardige kmo’s 
  • Je krijgt de mogelijkheid om je resultaten te bespreken met een van onze experts

Kortom, wil je investeren in het welzijn van je medewerkers én je bedrijfsprestaties optimaliseren? Neem dan 45 minuten de tijd voor dit onderzoek. Want tevreden medewerkers in een goed draaiende organisatie, dat willen we allemaal, toch? 

Wie kan deelnemen? 

Elke kmo met 10 tot 250 medewerkers kan gratis deelnemen door een vragenlijst in te vullen. Hoe meer kmo’s dit doen, hoe succesvoller dit project. Jouw bijdrage als zaakvoerder of HR-manager? Vul samen met minstens 30% van je medewerkers een vragenlijst in. In ruil voor +/- 45 minuten van je tijd, ontvang je een persoonlijk rapport met advies. 

Hoe werkt het?

  • Schrijf je hier vrijblijvend in voor de HR-scan
  • Na registratie ontvang je een e-mail met praktische info en een toolkit om je medewerkers te motiveren om deel te nemen. Let op: minimum 30% van je medewerkers moet de vragenlijst invullen 
  • Je ontvangt een link naar de vragenlijst met drie modules: aanwezige HR-praktijken, leiderschapsstijlen, jobkenmerken en teamwerking. Elke module vraagt 10 à 20 minuten. Je vult zelf de vragenlijst in en bezorgt de link voor de werknemersversie aan je medewerkers. We behandelen de resultaten strikt vertrouwelijk in overeenstemming met de GDPR-wetgeving.

Meer informatie over het onderzoek en het onderzoeksteam vind je op de website van de HR-scan.

Heidi Verlinden
HR Research Expert

Heidi Verlinden is onderzoeksexperte in het Securex studiecentrum, HR Research. Ze specialiseerde zich de afgelopen jaren in topics zoals absenteïsme, duurzame inzetbaarheid, gezondheid op de werkvloer en employee relations. Ze gaat de uitdaging aan die de toenemende vergrijzing en de war for talent ons bieden door aan te tonen hoe een mensgericht beleid tot betere bedrijfsresultaten kan leiden. 

Dit zou je ook kunnen interesseren