Login
Blog Werkgevers

Maak uw werknemers gelukkig, het is de moeite waard!

Werkgevers | 24 september 2020 | Geschreven door Evelyn Watteeuw

Is werkgeluk een overbodige luxe? Helemaal niet, want als werkgever heeft u 20% aandeel in iemands totaalgeluk. Geen detail als u weet dat een fysiek en mentaal gezonde werknemer productiever en creatiever is. Maar hoe creëert u een gezonde en gelukkige bedrijfscultuur? U leest het in deze blog.

Maak uw werknemers gelukkig, het is de moeite waard!
Een gezonde werknemer presteert beterWerkgeluk hangt in grote mate af van vier factoren: autonomie, talent, work-life balance en een positieve mindset. In welke mate kan uw werknemer zelf beslissingen nemen? Kan hij of zij uitpakken met talenten? Is er een evenwicht tussen zijn of haar werk en thuissituatie? Voelt uw medewerker zich goed in het team? Investeer in deze factoren en in ruil daarvoor krijgt u productievere werknemers. Cijfers bevestigen deze stelling: een investering van 1 euro in fysieke en mentale gezondheid levert 3 euro op. Waar wacht u nog op?
 
Hou rekening met de mentale impact van COVID-19Maak hier dus prioritair werk van. Zeker nu in deze tijden. COVID-19 heeft een grote impact. Op de economie, de financiële situatie van uw onderneming en dergelijke. Maar vergeet niet dat dit virus ook mentaal zijn sporen heeft achtergelaten bij uw werknemers. Dat erkennen is belangrijk.
 
Fitbees: creators of a Happy & Healthy workplaceOndersteuning nodig? Maak kennis met de online gezondheidsprogramma’s van Fitbees. Op een laagdrempelige en speelse manier stimuleren deze programma’s de gezondheid en het psychisch welzijn van uw werknemers. Daarnaast geven ze ook nog eens de teamspirit een forse boost. Samenwerking met een ‘een tikkeltje’ competiviteit, net genoeg om elkaar uit te dagen. U heeft de keuze uit verschillende thema’s: voeding, relaxatie, beweging, time & stress management, positieve mindset, slapen en stoppen met roken … Ook in persoonlijke/individuele begeleiding door één van de Fitbees coaches is mogelijk.
 
 

Maak kennis met Fitbees

Voor een positieve mindset binnen uw organisatie

Klik hier