Menu
Blog Werkgevers

HR Analytics: ook interessant en voordelig voor kmo’s

Werkgevers | 28 april 2020 | Geschreven door Astrik Yesayan

Wat is de impact van een loonsverhoging op uw bedrijfsresultaten? Waarom ligt het absenteïsme bij de ene afdeling hoger dan bij de andere? Uw buikgevoel volgen is geen optie. Wat dan wel? HR Analytics. Uw winst? U krijgt meer inzicht in wat er zich in uw bedrijf afspeelt en legt verbanden tussen uw HR-data. Een must om uw personeelsbeleid te optimaliseren.

HR Analytics: ook interessant en voordelig voor kmo’s

In dit artikel krijgt u antwoorden op:


Wat zijn HR Analytics?

Bij HR Analytics denkt u waarschijnlijk aan data. Dat klopt ook. HR Analytics steunt op objectieve data, maar het houdt meer in dan louter data verzamelen.

Het is een manier van werken - een proces - bestaande uit verschillende componenten:

  • De juiste vragen stellen, zoals: “Hoe recreteert u de juiste kandidaten?”, “Welke maatregelen helpen?
  • Op basis van die vragen de juiste data verzamelen of identificeren
  • Die data analyseren en interpreteren
  • De analyses vertalen naar relevante inzichten
  • Op basis van die inzichten effectievere HR-beslissingen nemen


Wat is het nut van HR Analytics voor kmo’s?

De HR-afdeling bevat een schat aan informatie. Denk bijvoorbeeld aan het aantal gewerkte overuren, het absenteïsme, de werknemerstevredenheid, conflicten binnen het team enzovoort.

Met HR Analytics legt u tussen al deze data verbanden die u eerder niet zag.

De inzichten die hieruit voortvloeien zijn de ideale basis om doelgerichte keuzes te maken en uw HR-beleid effectiever te maken. Het resultaat? Tevreden werknemers die beter presteren en langer in uw kmo werkzaam blijven.

Ga buiten uw bubbel en deel uw HR-analyses

Ontdek nog meer inzichten door HR-analyses te delen met andere afdelingen. Want trends binnen human resources zijn waardevol voor sales, marketing, finance ... Dat geldt ook in de omgekeerde richting.

Zo krijgt u antwoorden op vragen als:

  • Wat is de evolutie van het ziekteverzuim?
  • Wat is de gemiddelde loonkost van het marketingteam/salesteam/customerserviceteam?
  • Hoe verhouden uw loonkosten zich ten opzichte van uw concurrenten?

Hoe start u als kmo met HR Analytics?

Voor een kmo lijken HR-analyses erg complex. Onze raad: start bij de basis en ga steeds een stapje verder. Want u hoeft niet meteen een diepgaand onderzoek uit voeren.

Stap 1: operationele analyse

Verzamel gegevens over de huidige stand van zaken, zoals het aantal actieve medewerkers, de verhouding voltijds/deeltijds, de lonen en extralegale voordelen …

Stap 2: trendanalyse

Na enkele maanden of jaren kunt u alle gegevens vergelijken. Volg trends op en probeer om plotselinge veranderingen te verklaren. De evolutie van alle cijfers is erg leerzaam.

Stap 3: strategische analyse

In deze stap gaan we HR-data linken aan elkaar. Bijvoorbeeld: zorgt de recente opslag voor een betere retentie van werknemers of niet?

Stap 4: voorspellende analyse

Met voldoende statistieken is het zelfs mogelijk om de toekomst van uw kmo te voorspellen. Zoals het aantal tijdelijke werknemers dat u moet inschakelen om de eindejaarsdrukte op te vangen, gebaseerd op de huidige verkoopsevolutie. Dat is handig om de juiste beslissingen te nemen.

Wat haal ik als kmo uit HR Analytics?

Enkele concrete voorbeelden van HR Analytics voor kmo’s.

Productiviteit

Wat heeft een positieve invloed op de productiviteit van uw werknemers? Meer thuiswerk? Een loonopslag? Aangepaste opleidingen?

Ziekte

Misschien is er een verband tussen afwezigheden en de loonkost? En weet u al hoeveel het ziekteverzuim uw onderneming kost?

Rekruteren

Welke loonsvoorwaarden geeft u? En welke geven uw concurrenten in dezelfde regio? Dit kan een groot verschil maken bij de keuze van de kandidaat.

Doe meer met uw HR-data

Er circuleren heel wat HR-data in uw kmo. Met behulp van HR Analytics laat u deze renderen. Gebruik de inzichten om uw onderneming succesvoller te maken en uw omzet te verhogen.

Zelf starten met HR Analytics? Dat kan met poweHR reporting! Ontdek in 90 seconden alle mogelijkheden van poweHR reportingVragen? Contacteer ons!