Menu
Blog Werkgevers

Zo helpt u uw medewerkers gezonde keuzes maken

Werkgevers | 04 december 2018 | Geschreven door Eva Vandenheede

Als u de top 10 best verkochte boeken opzoekt, ziet u dat zeven ervan gelinkt zijn aan een gezonde levensstijl. We besteden namelijk meer en meer aandacht aan onze gezondheid. En ook bedrijven zetten zich daar nu voor in.

Zo helpt u uw medewerkers gezonde keuzes maken
Onbewuste beslissingen vormen obstakels
Iedereen heeft ergens in huis wel een boek met gezonde recepten of met tips om te ontspannen of te bewegen. En toch slagen velen er niet in om die tips in de praktijk om te zetten. We bewegen te weinig, we hebben steeds meer overgewicht, we ondervinden slaap- en stressproblemen, … Waarom lukt dat ons toch niet? Veel beslissingen maken we onbewust. Zo maken we dagelijks gemiddeld 400 beslissingen op vlak van voeding alleen al: ‘Wat ga ik eten?’, ‘Eet ik nu al of pas over vijf minuten?’, ‘Heb ik nu genoeg gegeten of neem ik nog een hap?’, … Het merendeel van zulke beslissingen gebeurt onbewust. En net daarom is het zo moeilijk om ons gedrag aan te passen. 
 
Creëer een gezonde context voor uw medewerkers
Onbewust richting gezonde keuzes sturen, ook wel nudging genoemd, doet u door een gezonde context te creëren. De term ‘nudging’ is ontleend aan de titel van het in 2008 verschenen boek ‘Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth, and Happiness’ en betekent het efficiënt en goedkoop beïnvloeden van keuzegedrag. Letterlijk vertaald is het het geven van een duwtje in de 'goede' richting. De auteurs zelf omschrijven deze levensstijlbeïnvloeding als 'keuzearchitectuur'. Daarmee bedoelen ze dat de omgeving waarin de medewerker een keuze maakt zodanig gecreëerd wordt dat mensen – geheel vrijblijvend – de 'goede' keuze aantrekkelijker vinden.
 
Enkele voorbeelden om meteen aan de slag gaan in uw bedrijf:
  • Plaats water op ooghoogte en ongezonde, gesuikerde dranken lager, zodat u zich moet bukken. 
  • Maak wit brood duurder dan volkoren brood
  • Pas uw buffet aan: een volledige appel spreekt een pak minder aan dan een hapklare brownie. Als beide opties echter in dezelfde gesneden vorm worden aangeboden, dan wordt er meer fruit en minder gebak gegeten 
  • Zet mensen aan om meer te bewegen. Dat is gemakkelijker dan het op het eerste gezicht lijkt: in een Nederlandse bibliotheek leek de trap voor veel bezoekers geen optie en kreeg de lift de voorkeur… tot er op de grond gekleurde lijnen werden aangebracht. Dat miste zijn effect niet: bezoekers kozen plots opvallend vaker voor de trap. Goed voor de gezondheid én voor het milieu! 
Ongezond eten en weinig bewegen blijven wel een optie, maar het wordt net iets moeilijker gemaakt. 
 
Nudging is een goede manier om collega’s te ondersteunen die hier bewust mee aan de slag willen. Aan de hand van bijvoorbeeld workshops en coaching kunt u medewerkers helpen hun gedrag om te zetten. Waar wacht u nog op?
 
0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.
Geef een reactie