Menu
Blog Ondernemers

Uw team tijdelijk versterken in de eindejaarsperiode: wat zijn de mogelijkheden?

Ondernemers | 03 december 2018 | Geschreven door Luc De Pauw

Nu de drukke eindejaarsperiode weer in zicht is, kunt u misschien wel een extra handje gebruiken in uw zaak. Moet u daarvoor een vaste werkkracht aannemen? Uiteraard niet! Schakel een tijdelijke medewerker in.

Uw team tijdelijk versterken in de eindejaarsperiode: wat zijn de mogelijkheden?
Er bestaan veel misvattingen over aanwerven. Wist u bijvoorbeeld dat er in België meer dan 30 statuten voor werkkrachten bestaan? De meest gebruikelijke kent u wel: de arbeiders en de bedienden – die nu trouwens onder het eenheidsstatuut vallen. Wij sommen voor u de mogelijkheden op om tijdelijke werkkrachten in te schakelen tijdens de drukke eindejaarsperiode.

Flexi-jobbersWerkt u in de horeca- of retailsector? Dan kunt u op de hulp van flexi-jobbers rekenen. Flexi-wat, zegt u? Wel, flexi-jobbers zijn werknemers met een vaste job die daarnaast nog bijklussen. U kunt kiezen tussen de flexi-jobwerknemer en de flexi-jobuitzendkracht. Zo kunt u op een flexibele manier extra werkkrachten inschakelen.

Tijdelijke werkkrachtenOnverwacht druk? Dan is een tijdelijke werkkracht de ideale oplossing. Het voordeel is dat hij of zij ook onmiddellijk kan starten. Ondervindt u steeds vaker drukke periodes? Via medewerkers met een contract van bepaalde duur kunt u goed evalueren of u beter een vaste werknemer inschakelt.

OutsourcingU wilt niet meteen iemand aanwerven, maar wel bepaalde taken uitbesteden? Dan is outsourcing handig. Via die weg besteedt u bepaalde taken of projecten uit aan externe dienstverleners of toeleveranciers. Vaak gaat het dan om taken zoals beveiliging, schoonmaak, wagenpark, loonadministratie en/of marketing.

FreelancersFreelancers zijn experten die als zelfstandigen werken in domeinen zoals marketing, sales, IT of algemene adviesverlening. Een freelancer levert voor u een prestatie, maar zonder arbeidsovereenkomst. U betaalt hem per uur of per dag. Een slimme oplossing voor tijdelijke projecten dus.

Stagiairs
Goedkoop of zelfs gratis ondersteuning krijgen tijdens een bepaalde periode? Dat kan dankzij stagiairs! En zo doen zij beroepservaring op tijdens hun studies. De stage-inhoud moet natuurlijk wel aansluiten bij hun studies en u moet een begeleider aanstellen.

Stagiairs zijn ideaal om taken op te nemen waar uw werknemers weinig of geen tijd voor hebben. Bovendien kunnen ze een meerwaarde betekenen door bepaalde dingen op een andere manier aan te pakken, dankzij hun frisse blik. Wie weet ontdekt u zo wel een talentvol toekomstig medewerker.

JobstudentenJobstudenten in dienst nemen, is al lang een eenvoudige en budgetvriendelijke manier om extra personeel aan te werven. Sinds januari 2017 kunnen studenten 475 uur in plaats van 50 dagen per jaar aan de slag. Daardoor kan een student ingeschakeld worden voor slechts enkele uren zonder een volledige werkdag te verliezen. Dat is interessant voor hen, maar ook voor u!

GepensioneerdenBeroep doen op gepensioneerden is misschien niet meteen iets waar u aan dacht. Maar ook zij willen vaak nog een centje bijverdienen. Uiteraard zijn er wel beperkingen. Hun leeftijd, het aantal jaren carrière en het type van pensioen bepalen hoeveel ze mogen bijverdienen.

U merkt het, extra helpende handen inschakelen kan op veel manieren!
 

Dankzij de gratis app HRonline SHIFT IN/OUT heeft u uw personeelsbeheer steeds letterlijk bij de hand. Met deze smartphone applicatie kunt u extra werknemers toevoegen ongeacht hun statuut: flexi-jobber, student, (on)bepaalde duur en zelfs externe werkkrachten zoals interim medewerkers.

Download nu de HRonline SHIFT IN/OUT applicatie
0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.
Geef een reactie