Menu
Blog Ondernemers

Waaraan herkent u een goede boekhouder?

Ondernemers | 06 september 2018 | Geschreven door Eline Claes

Een boekhouder is meer dan de verwerker van uw verkoopcijfers en rekeningen. Hij of zij is uw vertrouwenspersoon die uw persoonlijke en financiële gegevens beheert, u begeleidt en raad geeft.
 

Waaraan herkent u een goede boekhouder?

Bent u op zoek naar een goede boekhouder? Dan heeft u zich de volgende vier vragen zeker al gesteld.

Waarom een boekhouder inschakelen?

De wereld rondom u verandert zeer snel. Wilt u uw onderneming veilig door de nieuwste evoluties loodsen? Dan doet u maar beter een beroep op ervaren specialisten.

Uw boekhouder interpreteert samen met u de financiële gegevens van uw organisatie. Dankzij de digitalisering speelt hij efficiënt in op marktveranderingen. En hij gebruikt zijn expertise om u proactief te adviseren.
Heeft u behoefte aan een totaalbegeleiding? Of volstaat alleen de opvolging van uw wettelijke verplichtingen? Bij een eerste gesprek peilt een boekhouder naar uw noden en stemt hij zijn advies daarop af.

Hoe herkent u een goede boekhouder?
Een goede boekhouder
  • is vlot bereikbaar
  • heeft de nodige expertise
  • geniet uw volste vertrouwen
Ontbreekt die vertrouwensrelatie? Dan aarzelt u om sommige problemen te bespreken. En raken die niet opgelost. Alleen door nauw samen te werken met uw boekhouder worden de noodzakelijke en juiste beslissingen genomen.

Altijd en overal op de hoogte zijn van de recentste wijzigingen op alle vakgebieden, is onmogelijk. Ook voor uw boekhouder. Heeft u heel specifieke of complexe vragen? Dan verwijst hij u meteen door naar een specialist ter zake. Want een goede begeleiding verzekeren, behoort ook het takenpakket van een boekhouder.

Hoe ziet het jaar eruit voor een boekhouder?
In vele sectoren is de zomer een rustigere periode. Voor een boekhouder zijn de zomermaanden net heel druk. Geeft u uw cijfers door per kwartaal? Dan is de deadline voor de btw-aangifte in juli u niet vreemd. In september is uw boekhouder dan weer druk bezig met de aangiftes voor de vennootschapsbelasting. En tussendoor komen vele particulieren en ondernemers langs met hun aangifte voor de personenbelasting.

Hoe kiest u de perfecte boekhouder?
Dé gouden tip om een goede boekhouder te kiezen? Geef uw financiële en persoonlijke situatie alleen in handen van iemand die u echt vertrouwt. Zo smeedt u een nauwe professionele relatie waarin alles bespreekbaar is.
 
0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.
Geef een reactie