Menu
Blog Ondernemers

4 stappen om efficiënt uw passie om te zetten in een echt beroep

Ondernemers | 09 november 2017 | Geschreven door Zoltán Jánosi

Wie heeft er nooit aan gedacht om zijn hobby om te zetten in een full time job?

4 stappen om efficiënt uw passie om te zetten in een echt beroep

Sommigen schuiven verschillende jobs die hen gelukkig zouden kunnen maken regelmatig voor zich uit, terwijl het anderen lukt om tot actie over te gaan. Maar hoe kan u nu achterhalen of uw passie op een dag ook echt uw beroep kan worden.

Er is geen geheime formule beschikbaar, maar als u stapsgewijs te werk gaat, zou het weleens kunnen dat u de manier vindt om er op geheel eigen wijze te komen.

Ontdek de 4 cruciale stappen om waarde rondom uw passie te creëren!

Maak een lijst van wat u leuk vindt

Makkelijk, zult u zeggen? U houdt van lezen, reizen, advies geven, tuinieren, vrienden ontmoeten … Schrijf al uw ideeën op papier en geef uzelf de tijd om erover na te denken.

Het zou snel een lange lijst kunnen worden; probeer er dus enkele prioriteiten in aan te brengen.

Wat wil u bereiken?

De tweede vraag die u zich moet stellen is weten wat u echt wilt verwezenlijken. En daardoor ook accepteren wat u vooral niet leuk vindt om te doen. Zo maakt u een lijst van de acties en taken die u het meest aanspreken.

Blijf eerlijk tegen uzelf, en probeer een situatie niet mooier te maken. Het gaat er bovenal om stil te staan bij dat waar u goed in bent;

Misschien kunt u als geen ander met een fototoestel omgaan of met een Excel spreadsheet of bent u een uitstekende verkoper die zelfs zand in de woestijn weet te verkopen?

Is tegelijkertijd boekhouden niet echt uw ‘piece of cake’ en slaakt u al een zucht bij het minste geringste administratieve bonnetje?

Dit besef is nodig om u te ontwikkelen op het gebied van de nieuwe onderneming die u wilt opzetten. U kent uw hobby door en door en u vindt het heerlijk om te doen. Maar als bepaalde acties u onuitvoerbaar lijken is er niets wat u tegenhoudt om een cursus te volgen of advies te vragen om de een of andere situatie te deblokkeren.

De eerste twee punten verklaren uw wensen en uw capaciteiten. Nu is het tijd om in actie te komen!

Praat met uw omgeving, uw vrienden en specialisten

Tijdens het nadenken begint een professionalisering van de hobby zich af te tekenen. Het ideale moment om erover te gaan praten. Kies personen waar u vertrouwen in heeft, personen die het beste met u voorhebben maar ook vrienden die bereid zijn uw mening in twijfel te trekken! Al hun op- of aanmerkingen zullen op hun juiste waarde worden gewaardeerd.

Wilt u uw passie omzetten in uw beroep? Iedereen heeft zijn eigen mening om u in uw keuze te helpen. Negeer hun meningen niet.

Ga op onderzoek uit (op internet of in vakbladen), en probeer de andere marktspelers te begrijpen. Deze spelers kunnen op een dag uw directe concurrenten of uw toekomstige partners worden! Hoe positioneren zij zich tegenover hun klant? Hoe onderscheidt u zich ten opzichte van hen? Deze stap kan u sterken als u constateert dat uw aanbod behoorlijk uniek en origineel is om de spijker op de kop te slaan.

Wacht niet langer en start uw zaak!

U vertrekt vanuit een enorm voordeel. U zult nooit over uw capaciteiten twijfelen om uw beroep in de praktijk te brengen. U voerde het ervoor al met passie uit. Nu voegt u er een kleine dosis adrenaline aan toe, volgens de professionele doelen die u voor uzelf heeft gesteld met behulp van uw financiële plan.

U moet natuurlijk aandacht geven aan het commerciële aspect en de administratieve opvolging die bij deze nieuwe activiteit horen. Steek er een groot deel van uw energie in zodat u zich niet verloren zult voelen in deze materies, en behoud al uw vitaliteit in uw hobby die uw beroep is geworden.

Want dat is waaraan we uw oprechte passie herkennen, die van het ondernemen!

0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.