Menu
Blog Werkgevers

Hoe de effecten van Blue Monday in uw team tegengaan

Werkgevers | 16 januari 2019 | Geschreven door Sophie Dumont

Januari rijmt vaak met slecht en grijs weer, gebrek aan licht, lege portefeuille na dure feestperiode en motivatie in vrije val… Al deze elementen liggen aan de basis van initiatieven zoals Blue Monday of 30 dagen zonder klagen in Vlaanderen.

Hoe de effecten van Blue Monday in uw team tegengaan

U voelt het allicht ook in uw team, de januari blues leidt tot een daling van de motivatie en dus ook van de productiviteit, wat zelfs kan leiden tot absenteïsme. U wilt niet dat uw medewerkers in januari depressief worden? Laat dit niet zomaar gebeuren en bereid nu al de tegenaanval voor!

Wacht niet tot 1 maart om complimenten te geven

U wilt dat uw collega's gemotiveerd zijn, maar u mist het  budget voor een specifieke teambuilding of workshop? Geen probleem, geef ze complimenten, bedank ze voor het werk dat ze hebben gepresteerd. Het kost u niets, maar de impact ervan is enorm.

Inderdaad, veel werknemers ervaren een gebrek aan erkenning, en waardering voor hun werk zou hen ongelooflijk veel deugd doen. Voor veel mensen is erkenning en dus respect voor hun werk net zo belangrijk als, of zelfs belangrijker dan een extra financieel voordeel (alle verhoudingen in acht genomen). Wat op zich perfect normaal is, want complimenten versterken het gevoel van eigenwaarde (vierde niveau van Maslow's behoeftepiramide).

Compliment – Handleiding nodig?Uw compliment heeft alleen effect als het oprecht is. Er is niets ergers dan een 'vals klinkend compliment' dat meer weg heeft van vleierij. Het doel is het werk, de motivatie en de betrokkenheid van uw medewerkers te erkennen en te waarderen. Hen te tonen dat ze een belangrijke rol vervullen binnen uw team.

Vergeet vooral niet de kunst van het complimenteren het hele jaar door toe te passen! 1 maart is de dag van het compliment, maar beperk je zeker niet tot die datum, wees niet gierig met complimenten!

Probeer de "positieve houding" uit Optimisme is communicatief en positief voor uw team… en dus goed voor de prestaties. Toegegeven, sommige mensen zijn van nature uit optimistisch. Geldt dit niet  voor u? Dan moet u eraan werken. Vergeet eerst en vooral negatief gekleurde uitspraken zoals “het lijkt wel maandag” of “het gaat omdat het nu eenmaal moet gaan”. Optimist zijn vergt ook oefening van uzelf. Dus: motiveer uzelf! Profiteer verder mee van het enthousiasme van uw collega’s. In elk team is er wel altijd iemand die vol goesting op het werk aankomt. Gebruik dat enthousiasme om mee te surfen op een positieve wave. En misschien bent u morgen wel degene die anderen zult inspireren.

Dit alles met een vleugje humorHet is bekend dat lachen goed is voor de gezondheid. Maar, wees voorzichtig, we hebben wel degelijk een "vleugje" gezegd. Hoewel humor een teken van ontspanning en collegialiteit is, dat voor een aangename werksfeer en meer efficiëntie zorgt... toch moet u er spaarzaam mee omspringen. Want humor op het werk brengt ook risico's met zich mee.

Volgens de studie van professor Rod Martin zijn er 4 categorieën van humor op het werk en zijn er slechts twee ervan "aanvaardbaar". Agressieve humor (het zogenaamd grappige zinnetje waarmee u de collega die om 9.30 uur aankomt begroet) en humor om uzelf op de voorgrond te plaatsen, zijn uit den boze. En we distilleren alleen kleine doses zelfspot en associatieve humor (vriendelijke spot met mensen buiten de groep, zoals klanten/leveranciers).

Tot zover enkele hulpmiddelen waarmee u het jaar zachtjes en soepel kunt beginnen…

En als u de sfeer van uw team echt moet verbeteren, verder wilt gaan in dit proces, neem gerust contact met ons op, wij kunnen voor u een teamcoaching of een Mentally Fit opleiding overwegen, afhankelijk van uw behoeften.
 

0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.
Geef een reactie