Zelfstandige
 
 
 

Zich aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds

Wie moet zich aansluiten?

Iedere zelfstandige, zowel in hoofd- als in bijberoep, moet zich aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds.

Bent u zelfstandige in hoofdberoep? Dan is uw sociaal verzekeringsfonds uw enige link met de sociale zekerheid. Om van uitkeringen en gezondheidszorg te genieten, moet u zich aansluiten en bijdragen betalen.

Voor de lijst met alle rechten en bestaande hulpmiddelen voor zelfstandigen, klik hier.

 

Bent u zelfstandige in bijberoep, met nog een andere job als werknemer? Dan hebt u al recht op sociale uitkeringen en gezondheidszorg via uw werkgever. Uw aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds dient dan alleen als registratie van uw zelfstandige activiteit.

Wanneer moet ik mij aansluiten?

U moet zich onmiddellijk bij de opstart van uw zaak aansluiten bij een Sociaal Verzekeringsfonds. Doet u dit niet, dan riskeert u een administatieve geldboete tussen de 500 en 2000 €. Dit geldt zowel voor zelfstandigen in bijberoep als voor zelfstandigen in hoofdberoep.

Securex Integrity: sociale zekerheid, met een uitgebreide en flexibele service

Elk sociaal verzekeringsfonds zorgt ervoor dat u aan uw basisverplichtingen tegenover de staat voldoet. En dat u geniet van de eventuele uitkeringen.

Securex Integrity, het sociaal verzekeringsfonds van Securex biedt daarbovenop een handvol extra diensten aan, die uw comfort en veiligheid vergroten. Dat doen we vandaag al voor ruim 100.000 zelfstandigen en 40.000 vennootschappen.

  • razendsnelle tussenkomst en uitbetaling van uitkeringen en premies;
  • een persoonlijke adviseur die uw dossier op de voet volgt;
  • perfecte integratie met het ondernemingsloket go-Start;