Zelfstandige
 
 
 

Mijn bedrijf verkopen of overdragen

Genoeg gewerkt? Verzadigde markt? Dan is het hoog tijd om uw zelfstandige activiteit stop te zetten. Maar waarom verkoopt u ze niet?

Bereid u goed voor op de bedrijfsoverdracht

De verkoop van uw onderneming is geen beslissing waar u licht overheen mag gaan. Denk twee keer na vóór u beslist. Stel uzelf de juiste vragen. Bent u echt wel zover dat u uw onderneming wil verkopen? Vindt u gemakkelijk een geschikte overnemer? Hoeveel vraagt u? Een goede raad: wacht niet te lang vóór u deze vragen beantwoordt. De verkoopprocedure neemt vaak maanden in beslag.

Hoe kan ik mijn bedrijf verkopen?

Bent u klaar om te verkopen? Dan mag het verkoopproces echt niet langer dan een jaar duren. U hebt echter een goed stappenplan nodig om deze operatie uit te voeren, of u uw bedrijf nu verkoopt aan uw familie, uw personeel of anderen.

Begin de verkoop van uw bedrijf met een evaluatie van zijn waarde. U hebt daar zelf vast geen klare kijk op. Aarzel daarom niet en doe een beroep op een bedrijfsrevisor, fiscalist of consultant voor een realistische schatting.

Maak uw dossier daarna waterdicht met een boekhoudkundige en economische analyse die de sterke en zwakke punten van uw bedrijf opsomt. Een duwtje in de rug nodig om een overnemer te vinden? Weet dat er gespecialiseerde makelaars zijn voor verkoop en aankoop van bedrijven.

Wilt u meer informatie voor de verkoop van uw bedrijf? Surf voor meer informatie naar de volgende websites: