Zelfstandige
 
 
 

Optimaliseer uw commerciële strategie

Een nieuw marketingplan vraagt een aangepaste commerciële strategie. Met aangepaste en bijgestuurde actieplannen die u afstemt op de markt en de groei van uw onderneming.

Weet u nog?

In uw oorspronkelijke commerciële strategie omschreef u heel precies uw doelstellingen, middelen, inzet en omgeving. Die vertaalde u in concrete actieplannen voor de promotie van uw onderneming.

Wat nu?

Uw bedrijf maakte een evolutie door en alles ziet er nu anders uit. Misschien hebt u nu voldoende middelen om personeel aan te werven. Of mikt u op een fors hogere omzet. Uw drive is groter dan ooit tevoren. En dan zwijgen we nog over de veranderingen op de markt of in de wetgeving. Het is echt een goed idee om uw commerciële strategie én uw acties bij te sturen, als u succes wilt blijven oogsten.

Bij de commerciële strategie hoort een resem cijfers zoals omzet, winstmarge, brutomarge en afschrijvingen. Roep de hulp in van een fiscalist en vraag zijn advies.

Wilt u het facturatieproces vereenvoudigen zodat u uw facturen sneller aan uw klanten kunt bezorgen? Met de nieuwe CRM-tool ontwikkeld door teamleader maakt u eenvoudig en foutloos uw facturen op. De opvolging van de betalingen en het eventueel versturen van rappels gebeurt geheel automatisch en de tool is bovendien gemakkelijk te koppelen aan het systeem van uw boekhouder.