Zelfstandige
 
 
 

Optimaliseer uw sociaal statuut

Uw bedrijf draait goed en uw omzet stijgt elk jaar. Kortom: u boekt het ene succes na het andere!
Het gevolg? Uw inkomen stijgt en u betaalt meer belastingen en sociale bijdragen dan vroeger. De oplossing? Kosten maken.

Pluk het beste uit twee werelden

Sla twee vliegen in één klap. Maak kosten zodat uw inkomsten dalen – en dus ook uw belastingen en sociale bijdragen. En verhoog de kwaliteit van uw sociale bescherming. Hoe? Sluit bijkomende verzekeringen af die u fiscaal mag aftrekken.

Verzekering gewaarborgd inkomen

Uw premies leveren twee voordelen op. Ze doen uw inkomsten dalen – en dus ook uw belastingen en bijdragen. Bovendien trekt u ze af van uw belastbaar inkomen. En u bent zeker van een comfortabel vervangingsinkomen gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid.

VAPZ

Het principe is hetzelfde: uw premies worden erkend als beroepskosten en zijn fiscaal aftrekbaar. Tegelijk bouwt u een aanvullend pensioenkapitaal op voor een aangename oude dag. Kiest u voor uw sociale bescherming? Kies dan voor het sociaal VAPZ.

Wilt u nog meer adviezen om uw belastbaar inkomen te beperken en uw sociaal statuut te optimaliseren? Vraag advies aan uw Securex-consultant of aan uw boekhouder-fiscalist.