Zelfstandige
 
 
 

Optimaliseer uw professionele processen en procedures

Wie een bedrijf bestuurt, moet mee evolueren. Zijn uw processen en procedures nog aangepast aan uw activiteit en aan de markt?

Verbeter uw processen en procedures

Kijk regelmatig met een frisse blik naar uw aanbod, en uw processen en procedures voor verkoop, productie, distributie en administratie. Verbeter ze waar dat kan. Hoe? Doe bijvoorbeeld een enquête bij uw medewerkers en klanten. Waarom geen tevredenheidspeiling om nieuwe pistes op het spoor te komen?

Rad van Deming

Het Rad van Deming is ook gekend als PDCA (Plan, Do, Check, Act) of spiraal van permanente verbetering. Dit marketingprincipe helpt u om de kwaliteit van uw processen en procedures te verbeteren. Volg deze vier cycli:

  • voorbereiding: plan veranderingen, analyseer en trek conclusies
  • ontwikkeling: implementeer uw plan
  • controle: onderzoek de resultaten
  • verbetering: schaaf uw processen en procedures bij met gerichte acties.

Ons advies: splits grote processen op in stukjes. Pas daarop dan het Rad van Deming toe. Zo komt u sneller tot resultaten en presteert uw onderneming beter.

Uw klantenbeheer

Goede processen verhogen de klantentevredenheid. Zoveel is duidelijk. Zorg er dus voor dat ook uw klantenbeheer en facturatie op wieltjes loopt. Hoe? Ontdek snel onze gloednieuwe CRM-tool ontwikkeld door Teamleader.

Resultaat?

U verbetert uw professionele processen en procedures. Die worden efficiënter en rendabeler. En zo stijgen uw inkomsten. Uw medewerkers werken bovendien in een omgeving die beter inspeelt op de markt. Dan presteren ze beter en verhoogt hun jobtevredenheid. Last but not least: uw relaties met uw klanten gaan erop vooruit. En een tevreden klant is een trouwe klant!