Publieke sector
 
 
 

Ergonomie: haal de lasten van de schouders van uw werknemers

Ergonomie is de wetenschap die streeft naar harmonie tussen mens en werk. Naar een werksituatie die vrij is van pijn ter hoogte van de rug, nek, schouder, armen of handen, vrij van oogklachten, en noem maar op. Naar een werksituatie waarin uw medewerker zich lichamelijk en geestelijk goed voelt. Naar een werksituatie waarin zijn kwaliteiten optimaal benut worden en hij efficiënt kan fungeren.

Advies over ergonomie

Plant u nieuw bureaumateriaal aan te kopen? Herorganiseert u de werkposten? Verhuist u? Dan geven we u graag advies over de juiste meubels en toestellen, en over hun ideale opstelling.

Onze preventieadviseurs evalueren ook graag uw individuele werkposten en geven raad over de aanpassing van de onderdelen ervan. Want wat baat het om een ergonomische stoel ter beschikking te stellen, als de medewerker hem niet doelmatig heeft leren gebruiken?

Technische opleidingen

Bij veel beroepen maken kleine handelingen het verschil tussen pijnloos werken en eindeloos strijden tegen vervelende blessures. Securex ontwikkelde gerichte, praktische opleidingen rond specifieke technieken om fit en gezond te blijven – ook in fysiek veeleisende jobs.

Ergonomie doordacht aangepakt

Bij elke interventie combineren we een risicoanalyse met bewustwordingscampagnes en gerichte opleidingen. Zo verankeren we de kennis bij uw medewerkers en zorgen we voor een gedragsverandering.
Ontdek onze specifieke programma’s voor:

Beweging en alternatieve werkmethodes

Naast ergonomie is meer beweging op het werk cruciaal om pijn te vermijden. De e-learningopleiding 'Beeldschermwerk' bindt de strijd aan met sedentarisme (of langdurig zitten). Tijdens de korte onlinecursus leren uw mensen onder meer hoe ze hun bureauwerk combineren met beweging en alternatieve manieren van werken.

Vragen bij de Secuex-aanpak voor ergonomie en beweging?
Contacteer onze experts nu.