Publieke sector
 
 
 

Teken een veiligheidsbeleid uit

Ingrijpen om de angel uit specifieke onveilige situaties te halen, is maar het halve werk. U bouwt ook het beste een globaal veiligheidsplan uit dat het hoofd biedt aan alle nieuwe risico’s die uw werkvloer binnensluipen.

De experts van Securex helpen u graag met alle onderdelen van zo’n globaal veiligheidsbeleid.

Veiligheidsadvies op vier niveaus

  • Risicoanalyse – Wilt u risico’s uitsluiten? Dan moet u ze eerst kennen. Daarom starten onze adviseurs met een nauwkeurige inventarisatie van alle risico’s in uw organisatie: welzijnsrisico’s, werkposten, omgevingsfactoren, arbeidsmiddelen, lichamelijke belasting, ... Zo weet u precies waar het schoentje wringt.
  • Globaal preventieplan – Uw globale preventieplan is een wettelijke verplichting. Laat u bijstaan door de experts van Securex. Want het plan dat we samen uittekenen wordt een handige leidraad voor uw preventiebeleid van de volgende vijf jaar.
  • OHSAS 18001-norm – We helpen u de internationale Occupational Health and Safety Assessment Series 18001-norm bereiken. Die garandeert dat u risico’s doordacht aanpakt: diepgravende analyse, heldere rapportering, sociale dialoog, duidelijke informatie aan betrokkenen en hogere garantie voor de gezondheid van uw mensen.
  • Opleiding en informatie – De belangrijkste verantwoordelijken voor een veilige werkplek zijn uw medewerkers zelf. Daarom geven we praktische trainingen die hen helpen voorschriften correct na te leven en risico’s maximaal te vermijden. We organiseren ook onthaalcursussen voor nieuwe collega’s om hen snel wegwijs te maken in uw veiligheidsbeleid.

Kies voor veiligheidsadvies van échte specialisten.
Neem contact op met Securex