Publieke sector
 
 
 

Veiliger werken met arbeidsmiddelen

Arbeidsmiddelen zijn alle machines, apparaten, gereedschappen en installaties die uw medewerkers op hun arbeidsplaats gebruiken. De wetgever legt hierbij heel wat veiligheidseisen op. Logisch: een ongeluk zorgt vaak voor fysieke letsels. En het brengt ook uw onderneming schade toe: productiviteitsverlies, imagoverlies, ...
Securex is uw partner voor de correcte inzet van arbeidsmiddelen op uw werkvloer.

Driedubbele risicobeheersing

We zijn gespecialiseerd in het wegnemen van arbeidsrisico’s die voortvloeien uit (slecht) gebruik van arbeidsmiddelen. Onze aanpak omvat:

  • Controle op overeenstemming met de wet – Beantwoorden al uw apparaten aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften? Staan uw oudere machines correct opgesteld en mag u ze nog gebruiken volgens de nieuwste veiligheidsregels? We analyseren uw toestellen grondig en toetsen ze aan de wet. Uiteraard geven we ook advies bij de keuze en aankoop van een nieuw arbeidsmiddel.
  • Indienststellingsverslagen opstellen – Het indienststellingsverslag van een arbeidsmiddel opstellen? Dat is een technisch complexe taak die u moet uitvoeren telkens wanneer u een nieuwe machine in gebruik neemt. Onze specialisten doen dat graag in uw plaats: van het kleinste toestel tot de meest complexe industriële installatie.
  • Veiligheidsinstructies opmaken – We verspreiden onder uw werknemers duidelijke documentatie over veilig omgaan met arbeidsmiddelen. Daarbij voegen we, als dat nodig is, ongevallenverslagen en ervaringen van arbeiders die al langer zonder ongelukken met die apparaten werken.

Neem geen risico’s met uw arbeidsmiddelen.
Schakel Securex in en verhoog uw veiligheid