Publieke sector
 
 
 

Werk samen met derden zonder risico

Uw eigen werknemers zijn niet de enige personen op uw werkvloer: onderaannemers, vervoerders, technische specialisten van uw leveranciers, ... Ook zij lopen risico’s. Sterker nog: de aanwezigheid van die externe mensen verhoogt de risico’s voor uw eigen personeel. Waakzaamheid is dus geboden!
Securex ontzenuwt die potentieel gevaarlijke situatie en helpt u een veilige samenwerking met aannemers organiseren.

Drie keer extra veiligheid

U doet er goed aan om extra inspanningen te leveren als externe medewerkers uw terreinen betreden:

  • Informatie geven – Neem de medewerkers van uw partner apart en geef hen een veiligheidsbriefing. Zo weten ze precies welke specifieke risico’s op uw werkvloer aanwezig zijn. Wijs hen ook op hun rol om de veiligheid te bewaren.
  • Contract afsluiten – U sluit sowieso een overeenkomst over hun prestaties af met uw aannemers. Neem in die contracten dan ook zeker twee extra clausules op: de verbintenis van de aannemer om uw veiligheidsnormen te volgen en uw recht om maatregelen te nemen als dat niet gebeurt. Zo smoort u ongewenst gedrag in de kiem.
  • VCA promoten – Het VCA-certificaat bewijst dat de medewerkers van uw aannemer een erkende veiligheidsopleiding gevolgd hebben. Door die kwalificatie van uw partners te eisen, verhoogt u het veiligheidsniveau van uw eigen werven en fabrieken aanzienlijk.

Doen al die wettelijke bepalingen u duizelen?
Vraag dan zeker raad aan Securex