Publieke sector
 
 
 

Pak absenteïsme in uw organisatie aan op een positieve manier

Afwezige werknemers kosten geld. Logisch dus dat u absenteïsme wilt terugdringen. Maar hoe doet u dat? En hoe weet u zeker dat uw aanpak ook écht effect heeft? Securex weet raad.

Voer een doortastend aanwezigheidsbeleid

Onze jarenlange ervaring in ziekte en absenteïsme maakt van ons echte topspecialisten. We maken haarfijne statistieken van uw absenteïsmecijfers, interpreteren ze en zetten ze om in een actieplan dat écht werkt, dat ingrijpt op de oorzaken van het absenteïsme en het terugdringt.

Resultaat: uw organisatie draait altijd op volle toeren. En uw medewerkers voelen zich opnieuw goed in hun vel. Ook de niet-verzuimers krijgen een positieve boodschap.

Consultants met meerwaarde

Onze consultants zijn experten die hun kwaliteiten al bewezen bij tientallen klanten. Ze werken zich snel in de cultuur van uw organisatie in, communiceren vlot met alle betrokkenen en gaan pragmatisch tewerk: uw medewerkers, uw absenteïsmecijfers en de performantie van uw organisatie staan centraal. Bovendien staan ze u bij in elke fase van de strijd tegen absenteïsme: met advies, opleidingen en begeleiding met gespecialiseerde hulpmiddelen.

Teken uw aanwezigheidsbeleid uit in zes stappen

Medische controle van afwezigheden

Natuurlijk wilt u dat zieke medewerkers recupereren. Maar niet iedere afwezige blijft terecht thuis. En net die onterechte afwezigheden kosten u handenvol geld. Pak ze aan met gerichte en efficiënte controles. Die passen perfect in een slimme verzuimaanpak. Bovendien maakt Securex de planning en organisatie heel eenvoudig.

Plan uw medische controles met Securex

Beperk absenteïsme ook met het Employee Assistance Program (EAP)

EAP biedt uw medewerkers de mogelijkheid om snel en discreet advies en professionele begeleiding te krijgen bij traumatische gebeurtenissen en stressful life events, die hun functioneren in uw organisatie kunnen beïnvloeden.

Voorkom posttraumatische stress met het Employee Assistance Program (EAP)?