Publieke sector
 
 
 
 

Talent & carrière

Loopbaanperspectief en groeikansen zijn cruciale factoren als mensen hun werkgever moeten kiezen. Wilt u op lange termijn bouwen aan een sterk team van betrouwbare medewerkers die goed presteren? Dan moet u van hun ontwikkeling en carrière prioriteiten maken.

Securex bouwt graag met u aan een beleid dat het beste uit uw medewerkers haalt. En hen gelukkig maakt terwijl ze dat doen.

Talentmanagement

Uw organisatie bulkt van het talent. Dat is goed nieuws. Maar u laat heel veel van dat talent onbenut. Omdat u niet precies weet welk potentieel al uw medewerkers hebben. En u dus ook geen aangepast leer- en carrièretraject voor hen kunt uittekenen.

Securex spoort samen met u het talent in uw organisatie op, en stemt hun carrièreverwachtingen af op de uwe. Zo slaagt u erin die high potentials in huis te houden én maximaal te doen presteren.

Competentiemanagement

U hebt mensen met bepaalde competenties nodig om uw processen en uw organisatie te doen draaien. Die competenties definiëren is een eerste stap om uw menselijke potentieel te versterken. De volgende stap? Uw getalenteerde medewerkers de kans geven om te groeien en meer competenties te verwerven. Zo versterken organisatie en medewerker elkaar.

Onze rol? We definiëren met u de functievereisten in het licht van uw strategie en uw doelstellingen. En we screenen uw mensen op hun capaciteiten van vandaag én morgen.

Carrièremanagement

Hebt u een plan voor ogen voor uw medewerkers? Nee? Hoe verwacht u dan dat zij bereid zijn om zich op lange termijn aan u te binden? Carrièremanagement is een essentieel onderdeel van uw HR-strategie!

Securex bouwt samen met u aan loopbaanplannen voor uw mensen. Die houden rekening met de kwaliteiten en prioriteiten van uw medewerkers, met hun interesses én hun groeipotentieel. Ze omvatten training en coaching. En uiteraard zijn ze precies afgestemd op uw strategie.

Retentiemanagement

Een hoge personeelsrotatie is duur. Bovendien vreet ze aan de motivatie van de ‘achterblijvers’. En met iedere vertrekkende medewerker verdwijnt ook nog eens een stukje talent en ‘geschiedenis’ uit uw organisatie. Daaraan moet u iets doen.

Onze retentiestrategie? Die combineert een diepgravende audit over de redenen van vertrek en een nuchtere visiebepaling met investeringen in communicatie en training. Zo slagen we erin meer mensen langer aan uw organisatie te binden.

Successiemanagement

Retentiemanagement of niet, vroeg of laat verdwijnen mensen toch uit uw organisatie. Omdat ze met pensioen gaan bijvoorbeeld. In dat geval verliest uw organisatie in één klap heel wat talent, competenties en ervaring. Bent u klaar om dat verlies op te vangen?

Securex maakt uw organisatie weerbaarder tegen vertrek en helpt u om de leemte snel en correct op te vullen.