Publieke sector
 
 
 

HR Projects & Strategy

Alle organisaties investeren veel in het aanwerven en laten gaan van medewerkers. Maar uiteraard bevindt meer dan negentig procent van uw mensen zich tussen die twee fases. Ook in hén moet u investeren. Sterker nog: uw huidige medewerkers verdienen het leeuwendeel van uw aandacht.

Talent & carrière

Hoe zorgt u ervoor dat getalenteerde medewerkers zich maximaal ontplooien? Welke toekomstperspectieven biedt u hen? Hoe zet u een interessante carrièreplanning op, zodat uw talent uw organisatie niet verlaat? En hoe bereidt u zich voor op het onvermijdelijke vertrek van sommigen?

Securex is uw partner voor verstandig talent- en carrièremanagement

Diversiteit

Hebt u te maken met een generatieconflict op de werkvloer? Dreigt een nieuwe aanwervingsgolf het evenwicht te verstoren? Zijn vrouwen voldoende vertegenwoordigd? Hoe gaat u om met culturele verschillen tussen werknemers?

En last but not least: de komende jaren zullen we allen langer moeten werken en zullen we tegelijk met minder zijn. 

Securex tekent een diversiteitsbeleid op maat uit

Engagement en leiderschap

Zijn uw managers ook leiders? Weten ze hun teams te inspireren en te motiveren? Werken uw mensen graag met hun hiërarchische oversten? Dragen uw managers de waarden van uw organisatie uit? En zijn ze klaar om veranderingsprocessen rimpelloos te sturen?

Bouw met Securex aan een cultuur van sterk leiderschap

Werk/privébalans en integratie

Slagen uw mensen erin werk en privé tot hun eigen tevredenheid te combineren? Waar zitten de knelpunten? En hoe kunt u er iets aan doen? Is uw organisatie klaar voor flexibel werken? Voor teleworking?

Securex helpt u om de juiste werkbalans te vinden