Assistentie voor mensen met een beperking

 

Wij helpen mensen met een beperking en al wie hen helpt

Hebt u recht op een PVB (persoonsvolgend budget)? Dan doet u misschien een beroep op een persoonlijke assistent. In dat geval bent u de werkgever van die persoonlijke assistent. Hoe regelt u de personeelsadministratie? Hoe zorgt u dat u met alles in regel bent? Met Securex vermijdt u verrassingen.

Wij helpen u én uw assistent

Securex neemt al uw administratie over. Tegelijk zorgen we ervoor dat uw assistent met alles in orde is. Daarvoor hebben we een oplossing op uw maat.

Het PVB biedt u een nieuwe kijk op uw ideale zorg: voortaan bepaalt u zelf wie uw persoonlijke assistent wordt en hoe vaak u zijn hulp inschakelt. Hebt u specifieke vragen? Contacteer ons gerust.

Wat is het persoonsvolgend budget (PVB)?

Het persoonsvolgend budget (PVB) (voorheen persoonlijk assistentiebudget of PAB) is een budget dat iemand met een beperking uit Vlaanderen kan krijgen voor ondersteuning, zorg en persoonlijke assistentie.

Sinds 1 januari 2017 worden voorzieningen voor volwassenen met een beperking niet meer gesubsidieerd. Voortaan krijgen deze mensen zelf een budget dat ze vrij kunnen inzetten. Voor minderjarigen blijft het PAB wel bestaan.