KMO
 
 
 

Werknemers behouden: van cruciaal bedrijfsbelang

U focust zich in de eerste plaats op de aanwerving van uw personeel. En uiteraard vindt u een rimpelloze uitdiensttreding belangrijk. Maar de overgrote meerderheid van uw werknemers zit tussendie twee fasen: investeert u wel voldoende in hen? Zij verdienen het meeste van uw aandacht – toch als u die werknemers wilt behouden.

Retentiebeleid om werknemers te behouden

U kent het belang van een standvastig personeelsbestand. Want met iedere vertrekkende medewerker verdwijnt een stukje talent en geschiedenis uit uw bedrijf. Daarnaast is een hoge personeelsrotatie ook duur en beïnvloedt ze de motivatie van de achterblijvers. Om maar te zwijgen van het extra werk dat dit telkens voor u meebrengt.

U wilt dus zoveel mogelijk van uw goede werknemers behouden. En dat lukt ook, met een doordacht retentiebeleid.

Binding via opleidingen

De loyaliteit van uw werknemers? Die moet u verdienen. U krijgt ze in ruil voor een sterk opleidingsbeleid – cruciaal bij uw inspanningen om werknemers te behouden. Want geeft u aan uw personeel ruimte om te groeien? Dan voelen ze zich gewaardeerd. En talent dat zich goed voelt, blijft langer in uw onderneming.

Securex stippelt retentiebeleid uit

Uit uw fouten, leert u. Dat geldt ook voor uw retentiebeleid. U moet dus weten waar het misloopt: waarom vertrekken uw werknemers? Een moeilijke vraag om zelf te beantwoorden, daarom zoekt Securex het antwoord in uw plaats via een:

  • diepgravende audit over de vertrekredenen
  • objectieve visiebepaling met investeringen in communicatie en training
  • nuchtere blik op uw loonbeleid
  • onderzoek van de werk-privébalans

Samen met Securex werknemers behouden

Het beste halen uit uw werknemers? En ze zo ‘lang en gelukkig’ aan de slag houden? Securex bouwt graag mee aan een motiverend retentiebeleid. Neem contact met ons op.