KMO
 
 
 

Belangrijke stappen bij rekrutering en selectie

Uw onderneming is maar zo sterk als haar zwakste schakel. En dus werft u graag bedreven personeelsleden aan – die uitblinken door ervaring, kennis of aanpak. Witte raven, die u alleen vangt met een doordachte rekrutering en selectie.

Rekrutering en selectie: een gestructureerd proces

Succesvol selecteren en rekruteren? Het is haast een wetenschap. Een gestructureerd instroomproces, waarin elke stap telt:

  • concrete profiel- en functieomschrijving
  • strategische zoekactie: van (online)advertenties, over uw netwerk, tot interim- en selectiekantoren, mét oog voor stagiairs en eerdere sollicitanten
  • meetbare en observeerbare selectie: op basis van cv’s, testen en interviews
  • helder onthaalplan en opleidingstraject

Het selectiegesprek: de basis van uw werkrelatie

Niet alleen wat uw kandidaat-werknemer kan, is belangrijk. Ook zijn persoonlijkheid, interesses en waarden zijn dat. Doorslaggevende zaken bij de rekrutering en selectie, want jullie gaan straks een werkrelatie aan.

Keer uw kandidaat dus binnenstebuiten tijdens een goed voorbereid selectiegesprek. Hou daarbij niet alleen rekening met zijn cv en de eventuele testresultaten, maar ook met:

  • de link tussen zijn karakter en uw bedrijfsimago
  • zijn sociale vaardigheden en algemene competenties: betrouwbaarheid, stressbestendigheid, zelfstandigheid, flexibiliteit, brede inzetbaarheid, …
  • het verborgen potentieel: zelfsturing, zin voor initiatief, leergierigheid, …

Hulp bij uw rekrutering en selectie

Uw team uitbreiden met onmisbare werkkrachten? Securex helpt u bij de rekrutering en selectie – via experts die u omringen met betrouwbaar advies, of met specifieke hulp bij een van de stappen.

Zo mondt uw gestructureerde zoektocht uit in een versterking van uw team.