KMO
 
 
 

Gewijzigde sociale situatie? Doe een aangifte van een sociaal risico

U zet in op welzijn en preventie, voorkomt ongevallen zo goed mogelijk en u streeft naar een standvastige werkrelatie. En toch loopt het soms nog mis: een ongeluk, een langdurige ziekte of een ontslag.

Gebeurtenissen die de sociale status van uw werknemer wijzigen. En die u dus moet melden aan de Sociale Zekerheid – met de aangifte van een sociaal risico.

Verzeker uw werknemer van een uitkering

Is uw werknemer door een ziekte of ongeval niet meer in staat om zijn job uit te oefenen? Of kreeg hij zijn ontslag? Dan verwacht hij een uitkering. Zijn recht daarop en het bedrag ervan worden bepaald met de gegevens die u doorgaf aan de overheid:

Vier soorten aangiften van sociaal risico

Maar voor een uitkering is méér informatie nodig. Die geeft u elektronisch of schriftelijk door via een aangifte van sociaal risico. Er bestaan vier types:

  • beroepsziekte
  • uitkering
  • werkloosheid
  • arbeidsongeval

Sommige aangiften dient u in op het moment dat het risico zich voordoet. Andere moet u maandelijks aangeven, bijvoorbeeld bij tijdelijke werkloosheid.

E-tool voor de aangifte van het sociaal risico arbeidsongeval

Gebeurt er straks een ongeval in uw onderneming? Dan belandt u na alle commotie, schade en kosten ook in een administratieve mallemolen – van verzekeringspapieren tot de aangifte van het sociaal risico.

Securex helpt u om het hoofd koel te houden. En biedt voor de aangifte de onlinetool ASR AO aan: eenvoudig, volledig en snel.

Bent u bovendien aangesloten bij ons sociaal secretariaat? Dan hoeft u de meeste loon- en tewerkstellinggegevens niet in te vullen – dat doet Securex voor u.

Vraag de toegang tot de e-tool nu al aan. En informeer u over de overige aangifte van sociaal risico. Zo staan u en uw werknemer straks niet voor verrassingen!