KMO
 
 
 

Op weg naar succes met de aanwerving van personeel

Als gedreven ondernemer richt u uw blik op de toekomst. En die belooft een sterk bedrijf, met meer opdrachten, meer omzet … én meer handen om dat werk te verzetten.

Groeit uw onderneming? Dan wacht u een nieuwe uitdaging: de aanwerving van personeel. Zo stelt u de toekomst van uw kmo veilig – samen met een gemotiveerd team.

Zoektocht voor de aanwerving van personeel

De weg die uw onderneming moet volgen? U stippelde hem al helemaal uit. En u weet ook goed met wie u die succesroute wil bewandelen: enthousiaste, getalenteerde medewerkers.

Maar voor u begint aan de aanwerving van dat personeel, moet u die werkkrachten natuurlijk vinden. De speurtocht loopt langs een stapsgewijze rekrutering- en selectieprocedure. Met als basis de functieomschrijving. Die leidt niet alleen uw zoektocht in goede banen, maar ook de latere samenwerking.

Formaliteiten bij de aanwerving van personeel

Samen met de nieuwe werkkrachten komt een berg administratie. Want bij de aanwerving van personeel horen wettelijke verplichtingen: van de inschrijving bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, over de opmaak van een arbeidsreglement , tot de afsluiting van een arbeidsongevallenverzekering.

Een zware administratieve klus, die u gelukkig niet alleen hoeft te dragen. Securex neemt graag enkele – of alle – taken van u over.

Na de aanwerving van personeel

Volle kracht vooruit met uw bedrijf? Dan moet u investeren – in uw zaak, in uw klantenbestand … én in sterke teamspelers.

Geruggensteund door getalenteerde medewerkers zit u op kruissnelheid voor een succesvolle toekomst. Al blijft investeren het codewoord – ook lang na de aanwerving van uw personeel. Want dan moet u zicht focussen op een doordacht personeelsbeheer, dat zich richt op ontwikkeling en motivatie. Of u laat Securex er aandacht aan besteden!