Grote onderneming
 
 
 

HRonline Competences

Optimaal competentiemanagement voor de perfecte match

 


Medewerkers bepalen het succes van uw onderneming. Competentiebeheer is daarom een absolute noodzaak. Met HRonline Competences kunt u gemakkelijk de competenties binnen uw bedrijf in kaart brengen, beheren en bijsturen.

HRonline Competences toont een overzicht van de gewenste en de reeds aanwezige competenties, op zowel het niveau van het bedrijf, de functies als de medewerkers. Competentietekorten spoort u snel op en stuurt u efficiënt bij. En met de profielvergelijking anticipeert u op uitdagingen op vlak van de interne mobiliteit en de duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf.

Uw competentiebeheer automatiseren, digitaliseren en integreren in uw HR-beleid betekent minder administratie, een lagere foutenlast én tijdwinst.

De rode draad doorheen uw competentiemanagement

De uitbreidingsmodule HRonline Competences is 100% geïntegreerd binnen het HRonline-platform en vormt de rode draad doorheen uw competentiebeheer.

  • U kunt de reeds aanwezige en te verwachten competenties binnen uw organisatie overzichtelijk oplijsten in de online competentiecatalogus van HRonline.
  • In de functiecatalogus kunt u de verwachte competenties koppelen op niveau van uw onderneming, per functiefamilie, functie of werkpost. Op die manier wordt voor elke medewerker automatisch een duidelijk competentieprofiel gegenereerd.
  • U kunt ook het profiel van de werknemer vergelijken met de verwachtingen voor zijn eigen functie, of met die van een andere functie. Dit kan een boost betekenen voor de interne mobiliteit of voor de duurzame inzetbaarheid van uw personeel.

De troeven van HRonline Competences voor competentiebeheer binnen uw organisatie

  • 100% geïntegreerd binnen HRonline én met de andere talentmodules HRonline Learning en HRonline Performance
  • Minder administratie, een lagere foutenlast en tijdwinst
  • Efficiënt opsporen en bijsturen van competentieverwachtingen en/of -tekorten op alle niveaus
  • Gemotiveerde medewerkers dankzij een transparant en objectief competentiebeheer
  • Stimulans voor interne mobiliteit en duurzame inzetbaarheid