Grote onderneming
 
 
 

Is het cafetariaplan een geschikte verloning voor uw bedrijf?

Flexibele verloning werkt alleen als het een win-winsituatie biedt voor u én uw werknemer. Is het cafetariaplan geknipt voor uw bedrijf? En hoe voert u het in? Ontdek het in vier stappen:

 

1. Analyseer de as is/to be-situatie en de fiscale en sociale impact   

Het cafetariaplan is één manier om uw werknemers anders te verlonen, en zo de sociale en fiscale druk intern te verlagen. Maak de analyse van wat vandaag kan en bespreek welke keuzemogelijkheden u uw medewerkers in de toekomst wil bieden. Kijk hierbij naar de waarden, cultuur- en marktgegevens. En naar de verwachtingen en de levensstijl van uw team.

Houd altijd rekening met eerdere afspraken, uw cao en uw sociale partners. Informeer u ook over de wettelijke en sectorale mogelijkheden en beperkingen. Zo mag bijvoorbeeld het brutoloon niet dalen onder het sectorale minimumloon.

Benieuwd naar de mogelijkheden in uw bedrijf? Uw Securex Legal Advisor adviseert u graag. Neem snel contact op.

2. Bepaal het budget en het keuzemenu, en bereken uw netto-voordelen

Staan alle neuzen in dezelfde richting voor één extralegaal voordeel – bijvoorbeeld het mobiliteitsbudget? Of wensen uw medewerkers meer flexibiliteit? Een cafetariaplan laat hen kiezen uit een menu van voordelen. U legt op voorhand het budget en het menu vast.

Behoren een fitnessabonnement, strijkdienst of opleiding tot de mogelijkheden? Of houdt u het bij de klassieke hospitalisatieverzekering, het aanvullende pensioen en de glijdende werkuren?

De meest populaire thema’s van vandaag zijn mobiliteit, verzekeringen en looncompensatie. Aan u de keuze! Uiteraard moeten de mogelijkheden binnen de wettelijke beperkingen vallen – zoals eerder aangegeven.

Met behulp van de brut/net-simulatietool berekent u snel de impact op het nettoloon van uw medewerker. Ook bepaalt u de precieze belastingvoordelen voor uzelf en uw werknemer.

Vraag uw Securex Legal Advisor om hulp bij de opmaak van uw keuzemenu. En bereken snel uw nettowinst met de brut/net-simulatietool.

3. Pas uw beleid en arbeidscontracten aan

U kent de mogelijkheden, koos het menu en berekende de netto-voordelen. Tijd om het cafetariaplan officieel te verankeren in uw bedrijf. Leg de nieuwe afspraken vast in een leidraad voor uw HR-team. En voeg een extra bijlage toe aan de arbeidsovereenkomsten. Ook maakt u het best afspraken met de leveranciers van de verschillende loonvoordelen.

Wat staat er in de bijlage bij het arbeidscontract? Uw Securex Legal Advisor bezorgt u een sjabloon.

4. Stel uw lancerings- en communicatieplan op

Voert u een cafetariaplan in? Dan is transparante en duidelijke communicatie een must. Organiseer een infosessie, stuur een heldere brief en schrijf een artikel in uw personeelsmagazine.

Zo ondersteunt u uw medewerkers in het maken van de juiste keuzes die aansluiten bij hun persoonlijke levensstijl. En profileert u zich als een innovatieve en aantrekkelijke werkgever die zijn medewerkers motiveert en actief meedenkt met hun privésituatie en persoonlijke behoeften.

Communicatieplan nodig? Uw Securex-expert weet raad. Contacteer hem voor meer informatie.

Securex denkt met u mee

Plannen voor gepersonaliseerde verloning? Breng de juridische, praktische en financiële impact in kaart, samen met de experts van Securex. Maak een afspraak met uw Legal Advisor.