Grote onderneming
 
 
 

Mobiliteit: meer dan een bedrijfswagen in uw cafetariaplan

De bedrijfswagen blijft in België een belangrijk loonvoordeel. Toch zijn andere vervoermiddelen voor woon-werkverkeer in opmars. Dit komt door de hogere belasting van de bedrijfsauto, de groeiende verkeersproblemen én de beslissing van de werknemer om dichter bij huis te werken. Daarop speelt u als werkgever het best in.

Bijvoorbeeld door een mobiliteitsbudget te integreren in uw cafetariaplan. Zo geeft u uw medewerkers de keuze.

Auto of fiets? De werknemer kiest

Wat is een mobiliteitsbudget? Uw werknemer krijgt een som die hij mag spenderen aan vervoermiddelen naar keuze. Proefprojecten wijzen uit dat uw werknemer de auto dan vaker aan de kant laat staan. En wie toch gaat voor een wagen, kiest de milieuvriendelijkere optie.

Voorwaarde is wél dat het budget flexibel en gebruiksvriendelijk is – inzetbaar voor verschillende vervoermiddelen. En dat u voldoende informatie geeft over alle mogelijkheden.

De invoering van het mobiliteitsbudget heeft geen effect op uw loonkosten. En u combineert het gemakkelijk met andere loonvoordelen in uw cafetariaplan.

Elektrische fiets in opmars

Hoeveel elektrische fietsen telde u tien jaar geleden in het straatbeeld? En hoeveel ziet u er nu? Steeds meer werknemers rijden vandaag op twee wielen naar het werk. Zo vermijden ze de structurele files, ervaren ze minder stress én profiteren ze van een fietsvergoeding. En met een elektrische fiets leggen ze gemakkelijk grotere afstanden af.

Werken vanuit de woonkamer

Ook thuiswerk zit in de lift. Zo hoeven werknemers eens níét door het drukke verkeer. En het is fiscaal interessant voor jullie beide. Want op de forfaitaire onkostenvergoeding voor het internet betaalt u geen bedrijfsvoorheffing. Ook de bureaukosten zijn vrijgesteld. Daarmee dekt u de onkosten voor verwarming, elektriciteit en materiaal. Vragen over flexwerk en open offices? Dan bent u bij Securex aan het juiste adres.

Securex geeft het goede voorbeeld

Ook wij kiezen resoluut voor innovatie in mobiliteit. Onze aanpak werd bekroond met de FLEET Mobility Manager of the Year 2015 en de Comp & Ben Award 2015 van FLEET HR. Vanuit die ervaring en met ons grote partnernetwerk begeleiden we ook úw bedrijf naar een succesvol mobiliteitsbeleid.

Met Cash4Car en Cash4Bike van Securex zet u nu al uw eerste stappen richting mobiliteitsbudget. Meer weten? Neem dan contact met ons op.