Grote onderneming
 
 
 

Het cafetariaplan, een slimme beloning voor uw werknemers

Hospitalisatieverzekering, bedrijfswagen, kinderopvang, medische check-up, ... Veel werknemers genieten extralegale voordelen boven op hun gewone loon. Maar wat hebt u aan een extra wagen wanneer u om de hoek woont? Of aan een crèche wanneer u geen kinderen hebt?

Met een cafetariaplan geeft u uw werknemers wél de vrijheid om voor een deel zelf hun loonpakket anders samen te stellen. Belonen à la carte dus – binnen een vast budget.

Inspraak zorgt voor meer tevredenheid

Een cafetariaplan brengt meer papierwerk met zich mee, zegt u? Niet noodzakelijk – tenminste als u goed begeleid wordt. U krijgt vooral enthousiaste én dus productievere werknemers. En dat voelt u in uw winst en uw budget. Daarnaast blijven de extralegale voordelen een manier om de sociale en fiscale druk van de ketel te halen. 

Voordelen: van gratis treinabonnement tot extra vakantiedagen

De mogelijkheden van uw cafetariaplan zijn legio. U kiest uit gepersonaliseerde voordelen binnen de thema’s familie, welzijn, vrije tijd, verzekeringen, mobiliteit en compenserende loonvoordelen.

 

Denk bij mobiliteit aan een elektrische leasefiets en een treinabonnement met de optie om in eerste klas te reizen. Onder looncompensatie vindt u huwelijks- en geboortepremies, bijkomende kinderbijslag en een premie. Voor welke extra’s vallen úw werknemers?