Grote onderneming
 
 
 

Reward management

Natuurlijk is beloning een belangrijk onderdeel van de werkgever/werknemerrelatie. Maar beloning is niet gelijk aan loon. Bovendien worden sommige extralegale voordelen door uw medewerkers veel hoger ingeschat dan andere. Met een doordacht management van dat hele pakket bereikt u dus een dubbel doel: tevreden werknemers én controle over uw budget.

Audit van uw payroll

Weet u precies wat er in het loonpakket van uw werknemers zit? Volgt u de evoluties van die regelgeving op de voet? Of bestaat uw loonbeleid uit een verzameling kortetermijnbeslissingen?

Securex voert een grondige audit uit van uw loonbeleid. Uw medewerkers krijgen opleiding en coaching waar dat nodig is. Zo weet u waar de pijnpunten in uw loonpolitiek zitten én hoe u ze weer wegneemt.

Een loonbeleid op maat

We bouwen graag samen met u een doordacht loonbeleid uit voor uw personeel. Daarin combineren we uw strategische doelstellingen en onze kennis van de wet. We houden uiteraard ook volop rekening met wat uw medewerkers het liefst willen: nettoloon, bedrijfswagen, groepsverzekering, laptop en gsm, eindejaarspremie, maaltijdcheques, ... Zo stellen we een perfecte mix samen.

Benieuwd naar de meerwaarde van onze analytische blik op uw loonbeleid?
Neem meteen contact op met Securex