Grote onderneming
 
 
 

Trainings: kmo-portefeuille

Tal van ondernemingen bieden hun medewerkers opleidingen van Securex aan. Zo investeren ze in hun menselijk kapitaal, houden ze hun concurrentievermogen op peil en blijven ze goed presteren. Een toekomstgerichte strategie, die de Vlaamse en de Waalse overheid belonen. Met respectievelijk de kmo-portefeuille en opleidingscheques.

Kmo-portefeuille: opleidingssteun van het Vlaams Gewest

Is uw kmo gevestigd in Vlaanderen? Of beoefent u een vrij beroep vanuit een Vlaams kantoor? Dan hebt u elk jaar recht op subsidies via de kmo-portefeuille. Een initiatief van het Agentschap Ondernemen dat advies en opleidingen ondersteunt.

Kmo-portefeuille: plafonds en percentages

Sinds 1 april 2016 is de KMO-portefeuille vereenvoudigd. Voortaan gelden volgende eenvoudige principes:  

  • kleine ondernemingen: steunplafond van 10.000 euro/jaar en steunpercentage van 40%;
  • middelgrote ondernemingen: steunplafond van 15.000 euro/jaar en steunpercentage van 30%.

Kmo-portefeuille: voorwaarden

Wilt u een beroep doen op steun via de kmo-portefeuille? Dan moet uw organisatie beantwoorden aan de regels van het Vlaams Gewest, én het juiste juridische statuut hebben. Zo komen vzw’s en grote ondernemingen niet in aanmerking voor subsidies uit de kmo-portefeuille.

Kmo-portefeuille: subsidieaanvraag indienen

Naast de inhoudelijke vereenvoudiging komt er ook een technische vereenvoudiging.  De webtoepassing wordt immers vernieuwd, zodat het gebruik ervan intuïtiever zal kunnen verlopen.

Vraagt u subsidies aan via de vernieuwde website ?  Dan keurt het systeem die automatisch goed. U doet de aanvraag nog altijd vóór de start van de opleiding of tot veertien dagen erna.

 Hou bij die subsidieaanvraag de overeenkomst met uw dienstverlener (bijvoorbeeld Securex) of met uw erkend opleidingsinstituut bij de hand.

Hebt u een vraag over steun via de kmo-portefeuille?
Bel dan 09 282 16 10 of mail training@securex.be.