Grote onderneming
 
 
 

Opleiding Move@Work: meer bewegen op het werk

Een gezonde geest in een gezond lichaam! Met deze opleiding leren uw medewerkers om meer te bewegen wanneer zij aan het werk zijn.

Urenlang stilzitten, zoals bij beeldschermwerk, belast het lichaam zwaar. Het menselijk lichaam is gebouwd om te bewegen, wat goed is voor zowel lichaam als geest. Beide zijn sterk aan elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds.

Onder stress is beweging echter vaak het eerste wat we verwaarlozen. Daarom voorzien we voor de medewerkers een coach traject van drie sessies waarin we hen begeleiden om meer te bewegen op en naast het werk. 

Doelstellingen van de opleidingen

De doelstelling van deze opleiding is om medewerkers minder zittend te laten werken en zo de kans op fysieke aandoeningen te voorkomen.

Programma

Sessie 1: bewustwording + opstellen actieplan
Tijdens deze workshop geven we de deelnemers in eerste instantie inzicht in het "gevaar" van zitten. Samen bekijken we wat de invloed van langdurig zitten op het lichaam is.

Daarna gaan we zelf bewegen: enkele stretchoefeningen die ook aan de computer kunnen uitgevoerd worden en enkele spierversterkende oefeningen op muziek.

Als afsluiter werken we samen een actieplan uit om de medewerkers letterlijk in beweging te brengen.

Hierbij zal er zowel aandacht zijn voor technische maatregelen, als organisatorische maatregelen en gedragsmatige maatregelen. Wij raden aan dat u als bedrijf een wearable voorziet voor elke deelnemer van het traject. Deze zal hen motiveren om hun gedrag te gaan wijzigen. Tijdens de eerste sessie geven we hierover de nodige uitleg; en de nodige ondersteuning wordt gegeven bij de opvolging van de acties. Voor elke actie werken we een SMART doelstelling uit.

Opvolging van gedragsverandering

Om de medewerkers te ondersteunen in duurzame gedragsverandering voorzien we daarna nog 2 opvolgsessies waarbij we samen met de medewerkers de gedragsverandering gaan evalueren:

  • Voor wie lukt het om meer beweging in de dag te brengen?
  • Wat kan nog extra ondersteuning bieden?
  • Wat waren successen in het project?
  • Wat zien ze zelf nog als knelpunt?

Op basis van de input zullen we de actieplannen bijsturen en gaan we op zoek naar tools, hulpmiddelen… die de medewerkers extra kunnen ondersteunen om meer te bewegen.

Doelgroep

Deze opleiding is specifiek voor medewerkers met een zittend beroep.