Grote onderneming
 
 
 

Ergonomie op het werk: haal de lasten van de schouders van uw werknemers

Ergonomie is de wetenschap die streeft naar harmonie tussen mens en werk. Naar een werksituatie die vrij is van pijn aan de rug, nek, schouders, armen, handen, ogen – noem maar op.

Advies over ergonomie

Onze preventieadviseurs evalueren uw individuele werkposten en geven raad over de juiste meubels en toestellen. En over hun ideale opstelling. Want wat baat een ergonomische stoel als uw medewerker hem niet correct gebruikt?

Bij elke interventie combineren we een risicoanalyse met bewustwordingscampagnes en gerichte opleidingen. Zo verankeren we de kennis bij uw medewerkers en zorgen we voor duurzame gedragsverandering grâce aux bienfaits de l’ergonomie.

Voor zwaar werk …

Bij veel beroepen maken kleine handelingen het verschil tussen pijnloos werken en eindeloos strijden tegen vervelende blessures. Securex ontwikkelde gerichte en praktische opleidingen rond specifieke technieken om fit en gezond te blijven – ook in fysiek veeleisende jobs.

Securex biedt specifieke programma’s voor:

Vraag naar een voorstel op maat.

... en ‘licht’ werk

Ook beeldschermwerkers lopen het risico op fysieke klachten – voornamelijk door langdurig zitten of ‘sedentarisme’. Als werkgever bent u wettelijk verplicht om elke vijf jaar een risicoanalyse uit te voeren, preventiemaatregelen of opleidingen te voorzien en ervoor te zorgen dat uw beeldschermwerkers hun werk regelmatig onderbreken.

Stel uw traject samen op basis van onze modulaire oplossingen:

 

Vragen bij de Securex-aanpak voor ergonomie en beweging? Contacteer onze experts nu.