Grote onderneming
 
 
 

Scherp uw aanwezigheidsplan aan

De objectieve (en anonieme) informatie die u tijdens uw medische controles verzamelt, helpt u om uw aanwezigheidsplan aan te scherpen. Securex breidt uw cijfergegevens graag uit met de bevindingen bij andere, gelijkaardige bedrijven. Zo maakt u uw aanpak stap voor stap concreter.

Benut de Securex-statistieken

  • Basisstatistieken online – U leest meteen hoeveel afwezigheden we controleerden en wat het resultaat van die controles was. Zo houdt u de vinger aan de pols.
  • Uitgebreide statistieken – Onze consultants vergelijken uw gegevens met de cijfers bij uw sectorgenoten.
  • Begeleiding bij de interpretatie – De cijfers alleen vertellen u natuurlijk niet welke actie u het beste onderneemt. Dat komt u te weten van onze consultants. Zij buigen zich samen met u over uw absenteïsmestatistiek en stellen verbeteringen voor.

Praktijkvoorbeeld

Securex gaf heel concreet advies aan een havenbedrijf met deze absenteïsmestatistiek:

  • Analyse van de grafiek – De meeste problemen hadden te maken met het bewegingsapparaat: werknemers bleven afwezig wegens rugklachten of pijn aan de ledematen.
  • Opstelling van nieuwe maatregelen – Onze ergonomen en bedrijfsarts stelden een actieplan op om de ergonomie op de werkplek gevoelig te verbeteren. Dat omvatte onder meer aangepaste bureaustoelen voor schermwerkers, voetsteunen en nieuwe monitors. Na de implementatie daalde het verzuim met dertig procent.

Vraag nu een eenmalige controle aan of contacteer ons voor meer informatie over onze abonnementsformules.

Haal alles uit uw absenteïsmestatistieken met de hulp van Securex.