Groep Securex
 
 
 
 

HR & People

“The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn”.   Alvin Toffler
We zijn ervan overtuigd dat elke mens geboren wordt met de zin, de goesting om te leren, te ontdekken, te evolueren,  … maar dat we er op de een of andere manier (elkeen vindt wel een schuldige in dit proces)  toch in slagen om doorheen de jaren bij velen die goesting te verminderen, de zin om te leren te hypothekeren, de fun aan leren te onttrekken, … enz. Één van de doelen die we ons stellen is  om het ‘echte’ leren terug te ontdekken en een kans te geven.
Dit doen we omdat het onze stelligste overtuiging is dat  leren, ontwikkelen en evolueren de komende jaren het verschil zal maken en omdat we rondom ons zien dat heel wat (goed bedoelde) inspanningen en investeringen hun doel missen.  .
We geloven heel sterk in een procesmatige aanpak van ontwikkeling, om een leerproces op gang te zetten en effecten en groei te genereren.
Zo wordt er steeds gestart met een dialoog

  • waarin we willen te weten te komen wat jij, de organisatie, het team, … precies  met dit leer-initiatief  wenst te bereiken? 
  • binnen welk doel of strategie dit initiatief kadert of net dient gekaderd te worden?  
  • hoe, waar, wanneer, hoe snel, ….  je het effect en het verschil wenst te zien ?
  • wat de mogelijkheden zijn van uw bedrijf/organisatie om dit proces vorm te geven en wat we samen kunnen doen ?

Eénmaal er over die vragen (essentiële bouwstenen) is nagedacht, start de creatie-fase 
Dit kan gaan van een eenvoudig traject tot een complex samenspel van leersituaties en processen. Om u een beeld te geven van wat dit concreet kan betekenen, geven we een aantal voorbeelden van realistische cases uit het recente verleden.

  • een basisopleiding voor assessoren, gevolgd door coaching en intervisie ….
  • Een change-project dat start met sensibilisatie van de leidinggevenden, dat gevolgd wordt door een training en het opstarten van projecten, gecombineerd met peercoaching
  • Een samen creëren van een training ‘HR voor managers’ die dan ook in tandem gegeven wordt ….
  • Een training die uitmondt in teamcoaching

Je ziet het, het kan een klassiek of creatief verhaal zijn dat door ons of samen/door partners van ons wordt uitgerold.  Steeds is het wel een proces op maat … met impact !

Meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren op 09/280 40 50 of jan.devolder@securex.be