Groep Securex
 
 
 
 

Download gratis onze white paper!

Absenteïsme in 2016

Vooral jonge werknemers steeds meer langdurig ziek: meer bewegen helpt!


In 2016 waren op een gemiddelde werkdag meer dan 7 op 100 werknemers afwezig door ziekte of privéongeval, waarvan 3 reeds langer dan een jaar. Ook al steeg dit langdurig absenteïsme minder sterk dan vorige jaren, toch spreken we nog steeds van een exponentiële groei, met als oorzaken:

  • psychische problemen,
  • spier- en gewrichtspijnen.

Deze white paper beschrijft de oorzaken van die toenemende overbelasting, en focust zich op het vermijden van rugproblemen. Een goed gezondheidsbeleid dat meer bewegen en minder lang stilzitten stimuleert, is hierbij een must.

Securex geeft daarvoor concrete adviezen.

Werkgevers ondersteunen steeds meer een gezonde leefstijl

“Het klopt dat Belgische organisaties steeds meer investeren in een proactief gezondheidsbeleid: bijna 6 op 10 werkgevers schenkt volgens zijn werknemer aandacht aan de fysieke belasting van zijn werknemers en bijna 1 op 2 doet dit voor de mentale belasting. Bedrijven die bij hun werknemers een gezonde leefstijl promoten, blijven vandaag een minderheid, maar hun aantal gaat wel in stijgende lijn: van 37% in 2013 naar ruim 40% in 2015 en 43% in 2017. En maar goed ook, want iedere euro die bedrijven in hun gezondheidsbeleid investeren, doet hun absenteïsmekosten met 2,5 tot 4,9 euro dalen. Werknemers die zelf initiatieven nemen voor een gezonde leefstijl en loopbaan, versterken dit resultaat nog.” - Heidi Verlinden

Alle velden gemarkeerd met een asterisk (*) zijn verplicht.

Ik heb de algemene gebruiksvoorwaarden van de site gelezen en aanvaard ze.