Groep Securex
 
 
 
 

Download gratis onze whitepaper!

Absenteïsme in 2015

In 2015 waren op een gemiddelde werkdag bijna 7 op 100 werknemers afwezig wegens ziekte of een privéongeval. Het langdurig absenteïsme, waarbij werknemers minstens één jaar thuis blijven, kende het afgelopen jaar een nooit geziene stijging. Dit is een voortzetting van de exponentiële stijging van de laatste jaren, met als oorzaken:

  • de vergrijzing van de beroepsbevolking,
  • de verhoogde chronische stress.

Wat is nu de oplossing voor het probleem van een toenemend aantal langdurig zieken? “Een gedeelde verantwoordelijkheid”. Zowel overheid, werkgevers als werknemers kunnen pro-actief bijdragen aan de oplossing, én zullen er op termijn de vruchten van plukken.

 

Re-integratiebleid: meer dan ooit noodzakelijk

De meest voor de hand liggende aanpak op korte termijn start bij de focus op de langdurig afwezigen van vandaag. Het is van cruciaal belang het contact niet te verliezen en hen terug naar het werk te begeleiden. Vandaar de focus van deze white paper op re-integratie:

  • Welke visie hanteert Securex?
  • Vinden werkgevers re-integratie nuttig?
  • Wat doen werknemers?
  • Wat voorziet de overheid?

De ideale aanpak is preventief: beter voorkomen dan genezen.

Wil u meer weten over deze studie en concrete adviezen ontvangen voor een proactieve en preventieve aanpak van lange én korte afwezigheden? Vul onderstaand formulier in en download gratis onze white paper.

Alle velden gemarkeerd met een asterisk (*) zijn verplicht.

Ik heb de algemene gebruiksvoorwaarden van de site gelezen en aanvaard ze.