Groep Securex
 
 
 

Whitepaper eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden

Het eenheidsstatuut impliceert meer dan alleen een gelijke behandeling van werknemers op het vlak van de opzegtermijnen en de carensdag. In de toekomst zouden we op geen enkel vlak nog een onderscheid mogen maken tussen arbeiders en bedienden. Alleen een onderscheid gebaseerd op objectieve criteria is nog aanvaardbaar. Maar vandaag is dit niet de realiteit en zien we nog sterke verschillen tussen beide, zowel op wettelijk vlak als in het HRbeleid van ondernemingen.

U bereidt zich als werkgever best voor op dit eenheidsstatuut door progressief te evolueren naar een gelijkgesteld statuut. Stap af van de extralegale en bijkomende voordelen van bedienden die u hen in de loop van de tijd zelf hebt gegeven. We onderzochten voor u welke verschillen tussen beide statuten werknemers vandaag onrechtvaardig vinden, omdat deze niet gebaseerd zijn op objectieve criteria. In deze white paper leest u ook welke van deze verschillen werknemers het liefst zien verdwijnen. En u verneemt welke verschillen u best aanpakt om de motivatie van uw arbeiders te verhogen. We verwachten dat ze hierdoor ook meer geëngageerd en langer aan de slag willen blijven. 

Securex volgt de evolutie van de onderhandelingen tussen de sociale partners op de voet. Wenst u ook op de hoogte te blijven van wat zich afspeelt, schrijf u dan in voor onze alerts of ontdek hoe Securex inspeelt op de vragen die u zich stelt over het nieuwe statuut en ga na hoe Securex u kan helpen. Surf snel naar www.securex.be/eenheidsstatuut.